Én dansker skiller sig ud - men "Hjulmand fejlede"

Morten Bruun uddeler karakterer til de danske spillere efter VM-kampen mod Frankrig, der sluttede 2-1 til franskmændene.

Morten Bruuns karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke sĂĄ godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  MĂĄlmand

  Nogen vil mene, at han skulle have været ude af sit mĂĄl ved Frankrigs anden scoring. Jeg synes det ikke, men vil dog sige, at hans spil i feltet er en udfordring for ham. Han griber nærmest aldrig et indlæg. Generelt en sikker og kompetent indsats. Han tog det, han skulle.

  3
 • Joakim Mæhle

  Forsvar

  Han fik aldrig sat sig ordentligt igennem. Mæhle har sat barren højt med sine mange flotte præstationer for Danmark, men det skal han så også bedømmes på. Lå forkert placeret i forhold til Ousmane Dembélé flere gange.

  2
 • Victor Nelsson

  Forsvar

  En rigtig duelspiller. Vandt mange dueller i luften. Til gengæld bidrog han ikke så meget til det offensive spil. Det ville gavne ham at komme til en større liga end den tyrkiske. Det kunne udvikle hans spil.

  3
 • Andreas Christensen

  Forsvar / Kampens spiller

  Bedste dansker. Christensen er i det hele taget vores bedste forsvarsspiller, og et mål pynter altid. Viste den nødvendige kynisme, da han rev Mbappé ned i en situation, hvor forsvaret var fanget højt i banen.

  5
 • Joachim Andersen

  Forsvar

  Meget stærk i luften. Lagde også op til det danske mål. I løbeduellerne med de franske angribere blev han imidlertid den lille. Andersen har det bedst, når han ikke bliver fanget for højt oppe på banen.

  4
 • Rasmus Kristensen

  Forsvar

  Jamen, hvordan skal man bedømme en mand, der er oppe mod Kylian Mbappé? Han udnyttede i nogen grad det offensive frirum, han fik bag ved samme Mbappé. Men Mbappé vandt duellen med sine to mål.

  3
 • Pierre-Emile Højbjerg

  Midtbane

  Mange gav udtryk for, at jeg vurderede hans indsats for positivt i kampen mod Tunesien. Her fik han 4. Jeg er igen i tvivl. Højbjerg er en stærk karakter på midtbanen. Men han dominerer ikke, som han tidligere har gjort.

  3
 • Christian Eriksen

  Midtbane

  Vores dirigent skal vurderes i forhold til det, han er: Landsholdets bedste spiller. Var ikke med i mange farlige situationer - hverken som afslutter eller ophavsmand. Skal krediteres det hjørnespark, der førte til Danmarks mĂĄl.

  2
 • Mikkel Damsgaard

  Angreb

  Hans præstation før pausen var decideret mangelfuld og langt fra den fortryllende EM-sommer 2021. Det skal bare med i billedet, at han oppede sig gevaldigt efter pausen. Jeg undrede mig over, at han skulle skiftes ud netop, som han var kommet ind i kampen.

  3
 • Andreas Cornelius

  Jeg siger det igen: Cornelius er bedst som indskifter. Han havde svært ved at fastholde boldene og afsluttede et godt stykke forbi på Danmarks eneste mulighed før pausen. Lavede tilmed nogle klodsede frispark, der gjorde, at han fik et tidligt gult kort og måtte udskiftes i pausen.

  2
 • Jesper Lindstrøm

  Angreb

  Bedømt på den famlende første halvleg skulle han have haft et 2-tal. Men tiden i Bundesligaen har givet Lindstrøm noget substans, så han fik vendt sin præstation efter pausen. Her var han hele tiden en kilde til uro for det franske spil.

  4
 • Martin Braithwaite

  Angriber

  Et forfriskende indhop. Braithwaite kom ind som spydspids og var i flere situationer i stand til at udnytte sin fart og sin evne til at glide af på modstanderne. Må være i spil til startopstillingen mod Australien.

  3
 • Kasper Dolberg

  Angreb

  Jeg synes jo ikke, at han skulle have været inde. Men han skal ikke bedømmes hårdere af den grund. Leverede et fornemt oplæg til Braithwaite, der var få centimeter fra at score. Fik også begrænset tid at brillere i.

  3
 • Kasper Hjulmand

  Landstræner

  Jeg synes, Hjulmand fejlede med sine udskiftninger, da Danmark endelig havde erobret momentum i kampen. Det virker lidt for ofte, som om indskiftningerne er planlagt pĂĄ forhĂĄnd. For hvorfor tage folk ud, nĂĄr de netop er kommet i omdrejninger?

  2
 • Christian Nørgaard

  Midtbane

  Kom på banen i 85. minut - ikke nok spilletid til en bedømmelse.

  UB
 • Alexander Bah

  Forsvar

  Kom på banen i 90. minut - ikke nok spilletid til en bedømmelse.

  UB