VM fodbold

England raser over skandaløs behandling fra FIFA

Tidligere på ugen kunne Dansk Boldspil-Unions direktør, Jakob Jensen, fortælle, at FIFA havde besøgt Englands hotel.

'OneLove'-armbindet har fået stor bevågenhed under VM.

Nu fortæller direktøren for det engelske fodboldforbund (FA), Mark Bullingham, om episoden, hvor FIFA, fodboldens verdensforbund, ankom til englændernes hotel og hårdhændet præsenterede nye retningslinjer bare få timer før Englands første kamp ved slutrunden.

- De kom hertil med fem embedsmænd og kørte os igennem et scenarie, hvor som minimum enhver, der bærer armbindet, ville få et gult kort og samtidig stå over for yderligere disciplinære sanktioner, siger FA-direktøren ifølge Sky Sports til ITV.

Bullingham hæfter sig ved måden, sagen blev håndteret på.

- Den måde, FIFA agerede på, var helt uden fortilfælde. Følelsesniveauet var virkelig højt, vi var frustrerede og vrede. Det blev håndteret på en skandaløs måde.

Fodboldloven giver FIFA muligheder

Ligesom Dansk Boldspil-Union (DBU) føler FA ikke, at spillerne skal sættes i en position, hvor sportslige sanktioner er en realitet.

Og selvom der var tvivl om virkeligheden af de sportslige sanktioner, har DBU slået fast, at der på den front ikke er hjælp at hente i fodboldloven.

- Der er hjemmel i Laws of The Game artikel 4 til at give et gult kort. Én, der bærer udstyr, der ikke er tilladt, skal sanktioneres. Det kunne have været et gult kort, en anfører, der ikke måtte komme på banen, eller en karantæne, siger Jakob Jensen, direktør i DBU.

Foruden Danmark og England var Wales, Belgien, Tyskland, Holland og Schweiz med i 'OneLove'-kampagnen.

Ingen af landene har trodset truslen om sportslige sanktioner og båret armbindet i kamp ved slutrunden.