Hjulmand har skærpet vigtig del inden VM-brag

Træningen frem mod lørdagens brag mod Frankrig er blevet brugt til at justere en række ting i det danske spil.

Forventningerne og forhåbningerne var til mere end ét point, da Danmark for fire dage siden tog hul på VM mod Tunesien.

Og når det ikke går, som man gerne vil have det, er der som regel nogle ting, der skal justeres.

Det var som om, at alle gerne lige ville ned og røre bolden

Kasper Hjulmand

Det har Kasper Hjulmand da også indset, hvorfor den danske landstræner har brugt tiden på træningsbanen til at få nogle ting på plads inden braget mod de regerende verdensmestre.

- Vi så nogle mærkelige positioner i vores opspil. Vi var alt for mange bag bolden. Det har jeg ikke set i lang, lang tid.

- Det er helt klart blevet skærpet, at det ikke er sådan, vi normalt spiller, siger Hjulmand til TV 2 SPORT.

Danmark havde i lange perioder af kampen mod Tunesien svært ved at få angrebsspillet til at flyde.

Angrebet blev lammet

Specielt i starten, hvor det hele var meget hektisk, og bolden befandt sig meget i luften, oplevede landstræneren, at de danske spillere røg ud af position.

- Vi brugte alt for mange spillere i vores opspil. Vi havde for få lag og punkter i banen. Når vi spiller med tre i forsvaret, er der rigeligt med kompetencer til at finde de næste lag. Men det var som om, at alle gerne lige ville ned og røre bolden.

Det betød, at den danske offensiv, hvor Christian Eriksen var tiltænkt en fri rolle bag Kasper Dolberg, ikke blev så farlig, som Kasper Hjulmand havde ønsket sig.

Landstræneren fortæller, at det ellers havde set godt ud til træningen inden Tunesien-kampen.

- Christian er også ekstremt målfarlig, og hvis han skal være oppe tæt på angriberne, skal vi kunne levere bolde frem til ham. Når folk så begynder at trække sig tilbage, og Christian falder væk, så er Dolberg alene oppe foran.

- Der var nogle ting, hvor vi ikke var stærke nok i vores positioner, og det er normalt der, hvor jeg synes, at vi er gode, siger Hjulmand.

Damsgaard kan blive nøglen

Og nu er det ikke, fordi at alt i kampen mod Tunesien ikke fungerede. Danmarks spil begyndte at flyde bedre, da Mikkel Damsgaard i slutningen af første halvleg erstattede Thomas Delaney, der måtte udgå med en skade.

Kasper Hjulmand vil ikke afvise, at den vævre Brentford-spiller igen kan få en vigtig rolle på den danske midtbane, selvom det ikke nødvendigvis bliver til fuld spilletid.

- Han er så god til at være mellem linjerne, og han gør nogle ting, der er svære at samle op for modstanderne. Det har han vist så mange gange.

Da Danmark i september vandt 2-0 over Frankrig i Parken, startede Christian Eriksen og Mikkel Damsgaard begge på banen.

Dengang fandt de ind i et særdeles vellykket samarbejde, og Eriksen ser ingen grund til, at det ikke også kan blive succesfuldt lørdag aften på Stadium 974.

- Vi er to, der meget gerne vil spille fodbold og have fat i kuglen. Vi har spillet flere og flere kampe sammen, og jeg synes, at der er ved at blive bygget et kendskab op, hvor vi ved, hvad vi hver især foretrækker, siger Manchester United-danskeren.

Mens Danmark måtte nøjes med 0-0 mod Tunesien i den første kamp, kom Frankrig perfekt fra start, da de vandt 4-1 over Australien.

Kampen mellem Danmark og Frankrig spilles lørdag klokken 17. Den kamp kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY. Se hele sendeplanen for slutrunden her.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21