VM fodbold

Kjær roser undervurderet holdkammerat til skyerne

På flere områder tilhører Olivier Giroud den absolutte elite, fortæller Simon Kjær og Andreas Christensen inden lørdagens VM-brag.

Kasper Hjulmands tropper slipper for verdens bedste fodboldspiller, Karim Benzema, når de lørdag går på banen til VM-kampen mod Frankrig.

Men det er ikke ensbetydende med, at det danske forsvar kan ånde lettet op fra start.

For det franske angreb er fyldt med kvalitet. Når Karim Benzema bliver ukampdygtig, står Olivier Giroud klar i kulissen, og det er så sandelig også en mand, der har styr på, hvor målet står.

Det ved Simon Kjær alt om. Han spiller til daglig sammen med den høje franskmand i AC Milan.

- Han er en af de bedste angribere efter min mening. Han er en topangriber i boksen, så det bliver en svær kamp, siger den danske landsholdsanfører, der køber præmissen om, at han er undervurderet.

Olivier Giroud åbnede VM på fornem vis, da han bidrog med to mål i Frankrigs 4-1-sejr over Australien. Dermed nåede han op på 51 scoringer for det franske landshold og tangerede Thierry Henrys rekord for flest mål.

Oliver Giroud, der erstatter skadesramte Karim Benzema, er på pletten og bringer Frankrig foran med 2-1 mod Australien. Video: Nicolai Dvinge

Om han så også er lige så god, som Karim Benzen er i øjeblikket, kan Simon Kjær ikke sige, men på ét område er han tæt på.

- Jeg ser ham som den absolutte elite i forhold til bevægelser, afslutninger og de her ting. Han er lidt mindre mobil uden for feltet i forhold til Benzema.

- Inde i feltet ser jeg ham som en absolut verdensklasse-angriber, siger Simon Kjær.

Kjær vil få en "kæmpe opgave"

I denne sæson har 36-årige Giroud scoret 9 mål i 19 kampe for AC Milan. Også i sidste sæson havde han mål i støvlerne.

Den rutinerede angriber kom til den italienske storklub fra Chelsea, hvor han i sine fire år for klubben havde noget større udfordringer ved at komme på måltavlen.

I London spillede Giroud sammen med en anden dansk forsvarsspiller i form af Andreas Christensen. Han er heller ikke i tvivl om, hvilke kvaliteter franskmanden besidder.

- Giroud er en af de bedste til at være opspilspunkt. Han er en af de bedste på den første berøring, og han er en af de bedste til at bruge i opspillet. Han er stærk i boksen, og så kan han komme ned i banen og lægge bolden af, siger Christensen, der spår, at "Simon Kjær vil få en kæmpe opgave".

Mens Frankrig og Giroud fik en perfekt start på VM, haltede det noget mere for Danmark, der måtte nøjes med 0-0 mod Tunesien.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21