VM fodbold

VM-landstræner hånes på forsiden af avis efter "respektløs" udtalelse

Canadas landstræner, John Herdman, er kommet med en udtalelse, der har bragt ham i unåde hos et kroatisk medie og landstræneren.

Der var store følelser på spil i onsdags, efter Canada ganske ufortjent havde tabt første gruppekamp til Belgien.

Det kom til udtryk i interviewet på banen lige efter kampen, hvor Canadas landstræner, John Herdman, blev spurgt til, hvad han havde fortalt sine spillere, da de stod samlet i en rundkreds lige efter slutfløjtet.

- Jeg fortalte spillerne, at de hører hjemme her (til VM, red.). Og at vi skal gå ud og fucke Kroatien op. Så enkelt er det, sagde Herdman i interviewet, der bestemt ikke er gået ubemærket hen i Kroatien.

"Har du også nosserne?"

Søndag mødes Canada og Kroatien nemlig ved VM, og kampen kan meget vel blive afgørende for de to nationers videre skæbne ved dette slutrunden.

Derfor har det kroatiske tabloid-medie '24 Sata' (24 Timer) også svaret igen på udtalelsen. På hele forsiden af avisen har de indsat et billede af en nøgen mand, hvor de har redigeret den canadiske landstræners hoved ind.

Henover munden og de ædlere dele har de indsat to ahornblade, der er et nationalsymbol i Canada. Samtidig skriver mediet:

"Du har det i munden, men har du også nosserne?"

Forklarer udtalelse

Op til anden gruppekamp mellem Canada og Kroatien har den canadiske landstræner været ude og forklare sig yderligere:

- Du siger sådan nogle ting i et lidenskabeligt øjeblik for at inspirere dit hold, og når du bliver spurgt til, hvad du sagde i rundkredsen, ja, så var det, hvad jeg sagde, siger John Herdman ifølge The Guardian og tilføjer:

- Det er ikke så respektfuldt over for det kroatiske folk og det kroatiske landshold, men jeg er helt med på, hvor de rangerer på verdensscenen. Men i øjeblikket skulle jeg have mine spillere til at tage det næste skridt.

Kroatisk landstræner reagerer

Trods den uddybende forklaring fra Canadas landstræner er det på ingen måde glemt flere dage senere i Kroatien, hvilket avisforsiden vidner meget godt om.

Også på lørdagens pressemøde før kampen var det igen et tema, da Kroatiens landstræner, Zlatko Dalic, blev spurgt til udtalelsen fra trænerkollegaen.

- Canadierne skal have respekt for os, og denne måde at sætte ordene sammen på er ikke et tegn på respekt. Vi blev nummer to ved seneste VM, det var ikke Brasilien, Spanien eller et andet land. Vi blev nummer to i verden, og vi fortjener respekt for vores måde at spille og opføre os på.

- Jeg vil ikke fokusere eller kommentere på andre personers udtalelser. Vi vil være forberedte, klar og udvise respekt for Canada, slog Zlatko Dalic fast på pressemødet.

Kroatien og Canada mødes søndag klokken 17. Hvis Belgien som forventet har slået Marokko inden det opgør, kan kroaterne sende Canada ud af VM, hvis de vinder.

VM gruppe F

VM gruppe F
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1321041+37
2312041+35
3311112-14
4300327-50