VM fodbold

"Fantastisk øjeblik": - Han er en større superstjerne end mig nu

Den australske angriber Mitchell Duke kommer aldrig til at glemme sin VM-scoring mod Tunesien, som blev fejret i forening med hans søn, Jaxson.

31-årige Mitchell Duke blev den blot ottende australier til at score ved en VM-slutrunde nogensinde, da han headede sejrsmålet ind i 1-0-sejren over Tunesien.

Efterfølgende løb han målrettet mod sidelinjen, mens han med sine hænder formede et "J", som han pegede op mod tribunen på Al Janoub Stadium.

Han er en større superstjerne, end jeg er lige nu

Mitchell Duke om sønnen Jaxson

TV-produktionen var hurtig til at fange, at der på tribunen stod en lille seksårig knægt og lavede "J-tegnet" den modsatte vej. J for Jaxson - Mitchell Dukes søn. Dagen derpå kan Mitchell Duke nu konstatere, at jubelscenen med sønnen Jaxson er gået verden rundt på de sociale medier.

- Det var et fantastisk øjeblik for mig at dele med min søn. Men ikke bare dele, for han overstrålede mig. Han er en større superstjerne, end jeg er lige nu, hvilket er fedt. Jeg har modtaget så gode reaktioner omkring det, så det er fantastisk, sagde Duke på Australiens pressemøde og takkede for et øjeblik til scrapbogen:

- Stor kredit til personerne, der filmede det, for de fangede øjeblikket helt perfekt. Panoreringen fra ham til mig, mens vi lavede den samme jubelscene til hinanden. Det er et øjeblik, jeg vil huske resten af mit liv og se tilbage på. Når han bliver lidt ældre, vil han nok sætte mere pris på det, og han kommer nok til at synes, det er megafedt.

Hele familien er på tribunen

Siden angriberen fik debut for Australien i 2013, har han spillet 22 kampe for A-landsholdet og scoret otte gange.

Der er dog ingen tvivl om, at scoringen mod Tunesien ved et VM var den hidtil mest specielle af slagsen.

- Det er første gang, min søn og datter ser mig spille i landsholdstrøjen. Det var vanvittigt at score foran dem og lave jubelscenen og dele det øjeblik med dem. Min mor og et par andre familiemedlemmer fra Australien er her også. Det er noget, jeg kommer til at se tilbage på som et af de mest specielle øjeblikke fra min karriere, slog Mitchell Duke fast.

Sammen med det australske landshold jagter Duke lige nu en sensationel plads i 1/8-finalerne ved VM. Det kræver som minimum ét point mod Danmark i sidste gruppekamp.

Få styr på scenarierne fra Danmarks gruppe her.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21