VM fodbold

Fodboldekspert revser danske VM-spillere: - De er slet ikke i form

TV 2 har lavet en opgørelse over, hvor meget spilletid de 26 danske VM-spillere har fået i denne sæson. Se listen sidst i artiklen.

- Grunden til, at vi har været så dårlige, er, at vi simpelthen har for mange spillere, der er i for dårlig form.

TV 2s fodboldekspert, David Nielsen, er klar i spyttet i sin evaluering af den danske VM-indsats efter de to første kampe.

- Både Kasper Hjulmand og spillerne ved godt, at vi er kommet til VM med en trup, der er i alt for dårlig fysisk forfatning, lyder det videre.

Eksperten langer i særdeleshed ud efter flere af de offensive danske spillere som Mikkel Damsgaard, Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg og Jonas Wind.

Han er ikke Mikkel Damsgaard i sin bedste udgave

David Nielsen, fodboldekspert TV 2

De nævnte landsholdsspillere har alle haft et problematisk efterår, da de enten har siddet ude med skader eller har haft svært ved at tilkæmpe sig en plads på deres respektive klubhold.

Jonas Wind er den danske VM-spiller, som har spillet færrest minutter i denne sæson. Blot 7 kampe og 233 minutters spilletid er det blevet til for Wolfsburg-angriberen, mens Yussuf Poulsen fra Leipzig følger lige efter med 247 minutter i benene.

Se hele listen over spilletiden for de 26 danske VM-spillere sidst i artiklen.

Manglen på spilletid til flere profiler kan ifølge David Nielsen tydligt ses på landsholdets spil indtil videre i Qatar.

Fodboldeksperten kalder Mikkel Damsgaard for en decideret "non-factor" i kampen mod Frankrig, da han som offensiv nøglespiller ikke formåede at finde de rette angrebsåbninger.

- Han er med specifikt til at finde de mellemrum, og det formår han ikke at gøre... Det kan godt være, at han er klar til at starte kampen, men han er ikke Mikkel Damsgaard i sin bedste udgave, konstaterer den tidligere AGF-træner.

Damsgaard færdig

Brentford-spilleren blev taget ud efter 73 minutters spil imod Frankrig, da han ifølge landstræner Kasper Hjulmand var "færdig" og løbet tør for kræfter.

Mikkel Damsgaard har da også haft et problematisk efterår i Premier League, hvor det kun er blevet til 415 spilleminutter siden sæsonstarten i august. Og det kan ifølge David Nielsen ses på præstationen på banen.

Den tidligere AGF-træner hæfter sig også ved, at Danmark måtte undvære sin normale anfører, Simon Kjær, mod de regerende verdensmestre på grund af en mindre skade.

- Det er jo en super vigtig kamp, og det giver selvfølgelig problemer, når relationerne skal genopfindes i forsvaret. Victor Nelsson klarede det fint, men det gør en forskel, at Simon Kjær ikke kunne spille, siger David Nielsen.

Skaber ringe i vandet

TV 2s fodboldekspert mener, at problemerne med den manglende fysiske form for visse spillere bedst kom til udtryk i kampen mod Frankrig, hvor Danmark ikke formåede at udnytte scoringen til 1-1.

- Vi bliver nødt til at tage nogle spillere ud (Mikkel Damsgaard, red.), og så dør relationerne igen inde på banen, lyder analysen fra David Nielsen.

De mange VM-spillere, som ikke er i topform, skaber efter David Nielsens mening "ringe i vandet", da de kan blive nødsaget til at placeres på uvante positioner. Og det er eksempelvis en udfordring for Christian Eriksen, som har måttet spille længere tilbage på banen.

Mentalt friske danskere

Landstræner Kasper Hjulmand er ifølge den 45-årige skagbo virkelig udfordret, da næsten halvdelen af de danske spillere skal forsøge at finde formen i løbet af VM-slutrunden.

Men alt er imidlertid ikke negativt.

For den manglende spilletid kan paradoksalt set komme Danmark til gode, hvis landsholdet formår at spille sig videre fra gruppe D.

De færreste danske spillere er nemlig mentalt trætte efter et langt og opslidende fodboldår, hvilket til gengæld er en udfordring for en række topspillere fra de bedste VM-nationer.

David Nielsen føler sig sikker på, at Danmark slår Australien og spiller sig videre til knockoutfasen – og herfra har Danmark alle muligheder for at "vokse" ind i VM-turneringen.

- Nu skal vi spille gruppefinalen, og det passer os fint, for vi er nødt til at spille den her trup i form. Og så håber vi at få alle klar, så vi kan spille med det hold, vi gerne vil, siger fodboldeksperten.

Optimistisk Hjulmand

Noget kunne tyde på, at David Nielsen får ret i sin forudsigelse omkring skadssituationen på landsholdet.

På søndagens pressemøde lød der nemlig optimistiske toner fra landstræner Kasper Hjulmand, der regner med at få alle mand klar til ondagens altafgørende VM-kamp mod Australien.

- Vi forventer, som det er lige nu, at truppen er intakt og klar... Vi har ikke fået noget at vide om, at der er spillere ude, siger Kasper Hjulmand.

TV 2 har herunder lavet en opgørelse, som viser hvor meget eller hvor lidt spilletid de danske VM-spillere har i benene inden VM-slutrunden.

Landsholdsspillerne er rangeret fra færrest til flest spilleminutter for deres respektive klubber i sæsonen 2022/23.

Antal spilleminutter for de 26 danske VM-spillere i sæsonen 2022/23:

 • Jonas Wind. Wolfsburg, 7 kampe – 233 minutter
 • Yussuf Poulsen. Leipzig, 11 kampe – 247 minutter
 • Kasper Dolberg. Sevilla, 8 kampe – 303 minutter
 • Christian Nørgaard. Brentford, 6 kampe – 384 minutter
 • Mikkel Damsgaard. Brentford 11 kampe – 415 minutter
 • Thomas Delaney. Sevilla, 12 kampe – 533 minutter
 • Andreas Christensen. FC Barcelona, 8 kampe – 537 minutter
 • Simon Kjær. AC Milan, 9 kampe – 623 minutter
 • Martin Braithwaite. Espanyol, 9 kampe – 705 minutter
 • Joakim Mæhle. Atalanta, 14 kampe – 804 minutter
 • Daniel Wass. Brøndby IF, 12 kampe – 1025 minutter
 • Rasmus Nissen Kristensen. Leeds United, 12 kampe – 1051 minutter
 • Robert Skov. Hoffenheim, 16 kampe – 1112 minutter
 • Andreas Cornelius. FC København, 15 kampe – 1146 minutter
 • Mathias Jensen. Brentford, 16 kampe – 1167 minutter
 • Joachim Andersen. Crystal Palace, 13 kampe – 1170 minutter
 • Victor Nelsson. Galatasaray, 13 kampe – 1170 minutter
 • Alexander Bah. Benfica, 21 kampe – 1305 minutter
 • Andreas Skov Olsen. Club Brügge, 21 kampe – 1364 minutter
 • Oliver Christensen. Hertha Berlin, 16 kampe – 1470 minutter
 • Jesper Lindstrøm. Eintracht Frankfurt, 22 kampe – 1489 minutter
 • Christian Eriksen. Manchester United, 20 kampe – 1494 minutter
 • Frederik Rønnow. Union Berlin, 18 kampe – 1606 minutter
 • Kasper Schmeichel. Nice, 18 kampe – 1650 minutter
 • Jens Stryger Larsen. Trabzonspor, 21 kampe – 1738 minutter
 • Pierre-Emile Højbjerg. Tottenham, 21 kampe – 1825 minutter

Kilde: Tranfermarkt.com