VM fodbold

Hjulmand hylder Kjær for det, han gjorde på bænken

Simon Kjær sad ude med en skade i kampen mod Frankrig, men han kunne alligevel ikke holde sig fra at involvere sig.

Normalt er det Kasper Hjulmand, der vandrer op og ned ad linjen, når Danmark spiller landskampe.

Men lørdag aften fik han flere gange selskab, da Frankrig var modstanderen.

Jeg hader det, og jeg kommer aldrig til at vænne mig til det

Simon Kjær, fodboldspiller

For landsholdets normale anfører, Simon Kjær, var grundet en mindre lårskade henvist til bænken. Alligevel kunne han ikke lade være med at blande sig i det, der skete inde på banen.

Noget, som landstræneren kun kan bifalde.

- Jeg kan ikke rose Simon nok for, hvem han er, og hvad han gør. Selv når han er uden for banen, involverer han sig 100 procent for holdet, siger Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT og fortsætter:

- For 11 måneder siden fik han en meget, meget svær knæskade, og han har haft et fantastisk stort mål om at komme til VM og være med her og gøre noget godt. Han kunne ikke spille i dag (mod Frankrig, red.), men han involverede sig fra start, selvom han selvfølgelig er skuffet og ked af det,

Under et længere spilstop i første halvleg havde Simon Kjær en længere snak med Joakim Mæhle, fordi han skulle justere nogle ting i forhold til sin håndtering af franskmændenes Ousmane Dembélé.

"Jeg var jo halvt ved at gå til"

For Simon Kjær er det kun naturligt at leve sig så meget ind i kampene – også når han ikke spiller.

- Jamen, jeg er jo nødt til at leve på en eller anden måde. Jeg var jo halvt ved at gå til.

- Jeg hader det, og jeg kommer aldrig til at vænne mig til det. Jeg trives overhovedet ikke på bænken. Det må jeg bare sige. Men samtidig er jeg også nødt til at acceptere, at der blev taget en beslutning, siger Simon Kjær.

AC Milan-spilleren forklarede, at han regner med at være tilbage, når Danmark onsdag skal spille for en plads videre fra gruppespillet.

Om han spiller eller ej, må tiden vise, men Kasper Hjulmand kan være sikker på, at Kjær vil bidrage så meget som muligt uanset hvad.

- Der er ikke noget værre for ham end at sidde udenfor, men han surmuler altså ikke. Han gør alt, hvad han kan for alle holdkammerater, siger landstræneren.

Kasper Hjulmand, Simon Kjær og resten af det danske landshold er tvunget til at slå Australien for at kunne komme videre til VM's knockoutfase.