Mbappé overrasker med ny jubelscene

Kylian Mbappés inspiration til jubelscener er førhen kommet fra FIFA-kampe mod sin lillebror Ethan Mbappé.

Når Kylian Mbappé scorer, er vi vant til at se ham glide på knæene med korslagte arme og tommelfingrene opad. Nogle gange kommer den ene arm også lige i vejret.

Men under VM har den franske fodboldstjerne til manges overraskelse fremført en anden jubelscene. Først efter sin scoring mod Australien og så igen i kampen mod Danmark, hvor han scorede to gange.

Mbappé gør det, at han – efter at have jublet med sine holdkammerater – sætter højre knæ i græsset og tager højre arm om på ryggen. Samtidig sænker han hovedet og fører tommelfingeren på venstre hånd op til ansigtet, så fingeren næsten rører næsen, mens lillefingeren stritter.

Se jubelscenen i videoen øverst.

Hovedpersonen selv har endnu ikke givet en forklaring på jubelscenen, men kropsholdningen har fået flere til at spekulere i, at jubelscenen er en henvisning til skulpturen 'Grubleren' skabt af den afdøde franske billedhugger Auguste Rodin.

Står Mbappés lillebror bag?

Ifølge den franske tv-kanal TF1 er det dog mindre sandsynligt. Mere sandsynligt er det, at Mbappé sender en hilsen til sin marokkanske holdkammerat i Paris Saint-Germain, Achraf Hakimi, skriver TF1.

De to lavede nemlig jubelscenen sammen efter en scoring af Mbappé i en Lique 1-kamp mod Lorient i sæsonen 2021/22.

Men det kan meget vel være en fjerde person, der skal have kredit for jubelscenen: Ethan Mbappé. Kylian Mbappés lillebror.

Tilbage i 2017 forklarede Kylian Mbappé, at det var netop Ethan Mbappé, der havde opfundet jubelscenen med at glide på knæene med korslagte arme. Og at det var sket spontant under en FIFA-kamp på PlayStation mellem de to, hvor Ethan havde scoret mod Kylian.

Efterfølgende spurgte Kylian Mbappé sin lillebror, om han måtte bruge jubelscenen til at fejre sine mål på den virkelige fodboldbane.

Om vi også får Mbappés nye jubelscene at se, når Frankrig møder Tunesien onsdag, er yderst tvivlsomt. Den franske landstræner Didier Deschamps har således meldt ud, at han vil spare spillere i den tredje og sidste gruppekamp, eftersom franskmændene er sikret en plads i 1/8-finalen.