VM fodbold

Tyskland under pres – kun sejr på otte mål garanterer avancement

Tyskland afværgede fiaskoen med en udlignende scoring i kampens afsluttende fase, men de er stadig under pres.

Tyskland var på randen af det andet nederlag i streg ved VM i Qatar.

En sen tysk scoring forhindrede dog den helt store katastrofe, men det uafgjorte resultat mod Spanien søndag aften betyder, at tyskerne er under maksimalt pres.

Reelt set kan Die Mannschaft godt selv afgøre tingene. Det gør de ved at vinde i sidste runde med otte mål. I det tilfælde vil de ikke kunne havne under både Japan og Spanien.

Det er lettere urealistisk, og derfor skal Tyskland vinde over Costa Rica i sidste runde, og så skal de håbe på, at Spanien vinder over Japan - eller som minimum tager point. En sejr på syv mål kan vise sig ikke at være nok for tyskerne, hvis Japan eksempelvis vinder 3-2 over Spanien.

VM gruppe E

VM gruppe E
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320143+16
2311193+64
3311165+14
43102311-83

Sådan forløb kampen

A Ritzau

Efter syv minutter bankede Dani Olmo til bolden fra kanten af feltet, og den prellede efter en god redning af Manuel Neuer af på både overliggeren og stolpen.

Efterfølgende var der optræk til mere i begge ender, men sprudlende var det ikke ligefrem. Til gengæld var der dramatik efter 40 minutter.

Forsvarsspilleren Antonio Rüdiger headede bolden i det spanske og nåede også at juble med sine holdkammerater, inden scoringen blev annulleret for offside med hjælp fra VAR.

Tyskland oppede sig efter pausen, men havde svært ved at tilspille sig åbne chancer. I stedet lynede netop indskiftede Morata efter 62 minutter og sendte Jordi Albas indlæg i nettet foran et par passive tyskere.

Tyskernes pres fik fart frem mod slutfløjtet, og stortalentet Jamal Musiala var tæt på en udligning, inden Füllkrug syv minutter før tid bankede bolden i nettet med højrebenet, efter at han overtog det fra Musiala i feltet.