VM fodbold

VM-stjerne overdynges med ros efter denne aktion

Hakim Ziyech bliver rost af flere eksperter efter den overraskende sejr over Belgien.

Hvis Marokko-stjernen Hakim Ziyech modtager et kærestebrev i de kommende dage, kunne det godt være fra Morten Bruun.

I hvert fald var TV 2 SPORTs fodboldekspert fuld af beundring for Ziyechs aktion i forbindelse med 2-0-målet i sejren på samme cifre over Belgien.

En aktion, der endte med en assist, fordi marokkaneren gik mod mål – og ikke forsøgte at trække tiden, selvom Marokko førte med 1-0.

- Jeg elsker Hakim Ziyech for ikke at søge ud mod hjørneflaget. Jeg elsker ham for at gå ind mod mål og forsøge at være chanceskabende.

- Med tre minutter tilbage af overtiden er der så mange, der ville have løbet ud til hjørneflaget og forsøgt at dække bolden af. Men det her er da meget bedre, siger Morten Bruun.

Se situationen øverst i artiklen.

Junker er enig

Mads Junker sad også og så kampen i TV 2 SPORTs studie, og han var helt på linje med sin ekspertkollega.

- Jeg kan godt forstå, at Morten Bruun næsten kommer med en kærlighedserklæring til Ziyech, for det er det med at ville gå efter at lave mål og gøre en forskel.

- I den første kamp gik han lidt død – i dag (søndag red.) kunne han holde 90 minutter plus det løse, siger Junker.

Eksperten er også fuld af roser, når man ser på Ziyechs præstation set over en hel kamp.

- Han er deres bedste spiller og omdrejningspunktet i offensiven. Han er manden bag 2-0-målet, lyder det.

VM-forelsket

Og så er vi tilbage ved det med forelskelsen. For Morten Bruun er ikke bare vild med Hakim Ziyech – han er tosset med den måde, som Marokko har taget sig ud på under VM.

- De her VM-slutrunder… Jeg plejer altid at snakke om VM-forelskelser. Hold, som man ikke vidste så meget om, men man lige pludselig falder for, fordi man ser deres kampe. Og man er med til at opleve et eller andet, der er kæmpestort.

- Lige nu er jeg VM-forelsket i Marokko, siger Morten Bruun.

Med sejren over Belgien er Marokko i den grad i spil til en plads i 1/8-finalen, selvom de også er i pulje med Kroatien og Canada.

VM gruppe F

VM gruppe F
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1321041+37
2312041+35
3311112-14
4300327-50

Marokkanerne møder Canada i den sidste puljekamp. Det er den 1. december klokken 16, og du kan se med på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.