VM fodbold

Brasiliansk forløsning med sen drømmekasse

Brasilien er sikker på en plads i 1/8-finalerne, efter Casemiro blev matchvinder i 1-0-sejren over Schweiz.

Det var en halvsløj affære med få chancer, der pludselig blev afløst af en brasiliansk drømmescoring efter 82 minutter, da favoritterne dukkede Schweiz i Gruppe G.

Vinicius Junior tryllede på venstrekanten med et par hurtige træk, inden han fandt Rodrygo på kanten af feltet, der hurtigt sendte bolden videre til Casemiro med ydersiden af foden.

Midtbanespilleren tøvede ikke og bankede resolut bolden over i det lange hjørne uden chance for Yann Sommer i det schweiziske mål. Det blev kampens eneste scoring.

Brasilien vs. Schweiz
1-0
FT
  1. 83' MålCasemiroAssist: Rodrygo

Resultatet betyder, at Brasilien er sikker på en plads i 1/8-finalerne ved VM, ligesom førstepladsen næsten er en realitet. Trods nederlaget er det stadig Schweiz, der kan indhente Brasilien på målscoreren, hvilket der kigges på først, hvis to nationer slutter på samme pointantal.

Det kræver dog, at Schweiz vinder tilpas stort i sidste gruppekamp mod Serbien, mens Brasilien også skal tabe til Cameroun. Dermed tyder meget på, at Brasilien går videre fra Gruppe G som nummer et, mens de tre resterende nationer kæmper om andenpladsen.

VM gruppe G

VM gruppe G
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320131+26
2320143+16
331114404
4301258-31

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Schweiz kæmpede længe en brav kamp for at holde Brasiliens stjerner fra fadet, da de to nationer mandag mødtes ved VM, men til sidst gik det galt.

Brasilianerne så ud til at savne Neymar, der blev skadet i den første kamp, og kunne ikke for alvor gennembryde den velspillende defensiv. Kun momentvis var sydamerikanerne småfarlige i den første halvdel af halvlegen.

Det brasilianske angrebsspil blev mere og mere insisterende, efterhånden som halvlegen skred frem, og efter 27 minutter måtte Yann Sommer diske op med en stor redning for at holde målet rent.

Vinicius Junior løb i ryggen på Fabian Rieder og modtog et indlæg fra den modsatte side, men hans afslutning savnede saft og kraft.

Chancerne blev langsomt større og større

I anden halvleg løsnede spillet sig. Schweizerne formåede ikke i samme grad at holde på formerne defensivt, og brasilianerne strikkede nogle fine angreb sammen. Men også Schweiz viste tænder offensivt.

Det var lige ved at blive rigtig farligt, da Brasiliens keeper, Alisson Becker, lod sig presse unødvendigt meget af Breel Embolo, som blokerede et udspark fra brasilianeren.

Helt farligt blev det dog ikke.

Brasiliansk mål annulleret

I stedet slog Brasilien til. Efter 64 minutter blev schweizerne skilt ad, og til sidst fik Vinicius Junior en friløber i venstresiden. Meget kontrolleret driblede han bolden ind i feltet og lagde den omhyggeligt forbi Yann Sommer.

Jublen brød ud i lys lue, men efter VAR-tjek blev målet annulleret for offside på Richarlison i opspillet.

Endelig kom der lidt liv i kampen, men målet blev annulleret, og der står derfor fortsat 0-0. Video: TV 2 Sport

Men Brasilien prøvede da bare igen. Knap 20 minutter senere scorede Casemiro et brag af en kasse. Han fik en dansende bold i feltet og halvflugtede den i netmaskerne med stor kraft via en schweizisk balle.