VM fodbold

Dansk modstander fik salen til at bryde ud i grin

Onsdag mødes Danmark og Australien i en afgørende gruppekamp. Forud for kampen har Australiens eneste VM-målscorer opnået midlertidig heltestatus.

I Australien husker de i den grad deres målscorere ved VM-slutrunder.

Det kan angriberen Mitchell Duke skrive under på, efter han scorede det eneste mål mod Tunesien og sikrede Australien et hæderligt udgangspunkt inden sidste gruppekamp mod Danmark. Dermed blev han den blot ottende australier til at score ved et VM.

Den midlertidige heltestatus på sociale medier har blandt andet betydet, at en ukendt person har fundet det sjovt at pille lidt ved Mitchell Dukes Wikipedia-side, der er en slags portrætside af fodboldspilleren.

Det kom frem på australierens pressemøde søndag, efter Mitchell Duke selv havde delt et screendump af Wikipedia-siden med teksten "Hvem har gjort det her?" efterfulgt af en grine-emoji.

Grin fra alle i salen

Det ville en journalist gerne spørge uddybende ind til:

Du delte et billede af din Wikipedia-side, hvor der står, at "han blev opdraget af kænguruer langt væk fra civilisation og sloges tit med dem - specielt omkring en velsmagende pølse fra grillen". Altså, det er tydeligvis ikke korrekt, men..., nåede journalisten at konstatere, inden Mitchell Duke selv brød ind fra sin plads på podiet.

- Er du sikker?, spurgte han efterfulgt af et stort grin, mens resten af de tilstedeværende i salen heller ikke kunne lade være med at grine.

Om det var en person fra holdet, der havde ændret det, eller en tilfældig udefra, det kunne angriberen dog ikke svare på.

- Helt ærligt, så ved jeg det ikke. Men uanset hvem der har fundet på det, så er det sjove drillerier og et godt grin. Det er sjovt at se den slags og bare grine af det. Det er en del af de mange gode reaktioner på et fantastisk resultat.

- Jeg smed det også ind i holdets gruppechat, og alle holdkammeraterne grinte af det. Jeg ved ikke, om det er ændret af en person internt eller eksternt, men jeg tager det med lige meget hvad, slog Mitchell Duke fast.

Modnet meget - klar til møde med Danmark

Siden angriberen fik debut for Australien i 2013, har han spillet 22 kampe for A-landsholdet og scoret otte gange.

Scoringen mod Tunesien i anden gruppekamp står dog tilbage som noget helt specielt.

De seneste år har nemlig ikke været en dans på roser for Mitchell Duke, de nu spiller i den japanske liga. I samme periode har der også været et knap så succesfuldt ophold i Saudi-Arabien.

- Jeg er modnet rigtig meget de seneste år med alt, hvad jeg har været igennem i min karriere. Selv min dårlige periode i Saudia-Arabien lærte jeg meget af mentalt, hvor jeg blev stærkere. Jeg fik en forståelse af, hvad jeg ville have ud af spillet og blev klogere på mine styrker og svagheder, sagde Mitchell Duke.

Og trods VM-scoringen holder han benene på jorden.

- Jeg prøver ikke at lade mig rive for meget med af det hele, for vi har stadig et stykke arbejde, der skal udføres. Nu vil jeg tage energien med ind til kampen mod Danmark og prøve at score endnu et mål, slog han fast.

Sammen med det australske landshold jagter Duke lige nu en sensationel plads i 1/8-finalerne ved VM. Det kræver som minimum ét point mod Danmark i sidste gruppekamp.

Få styr på scenarierne fra Danmarks gruppe her.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21