VM fodbold

DBU opfylder Hjulmands store ønske og forlænger med "kæmpe kapacitet"

Ismael Camenforte har siden 2020 været tilknyttet det danske fodboldlandshold, og det vil han som minimum være frem til sommeren 2024.

Hvis navnet Ismael Camenforte ikke siger dig det store, er det ikke så underligt.

Han opererer typisk i det skjulte. I hvert fald udadtil. For på det Danmarks fodboldlandshold har han en særdeles fremtrædende og betydningsfuld rolle.

Det har været et stort ønske fra Hjulmand

Peter Møller

Ismael Camenforte er 38 år og kommer fra Spanien, og så har han de seneste to og et halvt år været ansat som fysisk træner i Kasper Hjulmands stab.

- Han er enormt vigtig, og han er megadygtig, siger landstræneren.

Faktisk er landstræneren så glad for samarbejdet, at Dansk Boldspil-Union (DBU) inden afrejsen til Qatar forlængede spanierens kontrakt til og med EM i 2024. Det oplyser unionen mandag til TV 2 SPORT.

Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU, er begejstret for, at Camenforte har sat sin underskrift på en forlængelse.

- Vi er ekstremt glade for, at det er lykkedes os at forlænge med en kapacitet som ham. Han er en kæmpe kapacitet, og det har været et stort ønske fra Hjulmand, at Ismael fortsætter.

Ismael Camenforte har sideløbende med sit job for det herrelandshold været ansat på en fuldtidsstilling i Bundesliga-klubben Bayer Leverkusen. Det fortsætter han med.

På sigt håber Peter Møller på, at det kan lade sig gøre at få en fysisk træner tilknyttet på fuld tid, men så langt rækker det økonomiske råderum ikke i øjeblikket.

Fremhævet flere gange under VM

Flere gange under det igangværende verdensmesterskab har både Kasper Hjulmand, assistenttræner Morten Wieghorst og enkelte spillere fremhævet Ismael Camenfortes arbejde.

Spanieren har fået store dele af sin uddannelse som fysisk træner i FC Barcelona, og netop baggrunden fra den catalanske storklub har stor betydning for, hvordan han arbejder med spillerne på det danske landshold.

- Det er en af de fysiske trænere fra Spanien, der bare har fodbold i sig. Han spilder ikke tiden med kun at lave fysisk træning. Han tænker altid spillet med ind i sit arbejde, fortæller Kasper Hjulmand.

Når det danske landshold er på træningsbanen i Doha, er det Ismael Camenforte, der står for den første del af træningen med forskellige øvelser. Både med og uden bold.

- Han er også en type, som spillerne værdsætter rigtig meget på grund af hans faglige og menneskelige egenskaber, siger Peter Møller.

Også i opvarmningen til kampene har spanieren en vigtig rolle.

Fortsætter vigtig dialog med klubberne

Da Camenforte i 2020 blev præsenteret, skrev Dansk Boldspil-Union (DBU) i en pressemeddelelse, at han i et forsøg på at optimere spillernes træning også skulle indgå et tæt samarbejde med deres respektive klubber rundt om i Europa.

Han er en meget, meget vigtig del af vores måde at gøre tingene på

Kasper Hjulmand

De opgaver vil han fortsat varetage, fortæller Peter Møller.

- Det er vigtigt, at vi har en god kontakt og dialog med klubberne, så vi er helt klar over, hvor spillerne ligger rent fysisk, når de møder ind i landsholdslejren. Vi afleverer også rapporter tilbage til klubberne, så de ved, hvad spillerne har været igennem, når de har været med os.

"Jeg nyder at arbejde sammen med Ismael"

Kasper Hjulmand forklarer, at det med Ismael Camenfortes tilgang til fodbold er nemmere at integrere den fysiske træning med den taktiske og tekniske del af spillet.

- Jeg nyder at arbejde sammen med Ismael, og han er en meget, meget vigtig del af vores måde at gøre tingene på, og det er en fornøjelse at arbejde sammen med en, der forstår spillet og forstår min og vores måde at spille fodbold, siger Hjulmand.

En stor del af Ismael Camenfortes arbejde før og under VM har været at få de spillere, der ikke har spillet meget for deres respektive klubber, i form.

Onsdag aften skal alle mand gerne stå knivskarpt, når Australien er modstanderen i den sidste gruppekamp. Kun en sejr kan sende Danmark videre.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21