VM fodbold

- Det er en lettelse at være i live ved VM

Manuel Neuer kigger frem mod Tysklands kamp mod Costa Rica, som er skæbnesvanger for tysk VM-overlevelse.

Manuel Neuer udtrykte efter Tysklands VM-kamp mod Spanien lettelse over, at holdet stadigvæk er "i live" ved slutrunden.

Holdet tog et skridt mod at redde sig selv, da det søndag spillede 1-1 mod Spanien. Efter det tyske nederlag til Japan i første kamp i Qatar led håbet om at gå videre fra gruppespillet et knæk.

Vi tog kampen op og lod dem ikke få mange chancer på de 90 minutter

Manuel Neuer

Efter 1-1 mod Spanien søndag skal Tyskland torsdag selv slå Costa Rica og have spansk hjælp for at undgå en tidlig hjemrejse.

- Hovedpointen er, at vi stadigvæk er i live. Det, vi har indflydelse på, er at få tre point mod Costa Rica, siger Manuel Neuer.

Tyskeren er tilfreds med sit holds præstation.

- Det var en hård kamp mod et virkelig godt spansk hold, lyder det fra den tyske målmand og landsholdskaptajn.

- Vi tog kampen op og lod dem ikke få mange chancer på de 90 minutter.

- Vores defensive arbejde var sublimt fra forrest til bagerst. Vore kompakthed gjorde det svært for dem at score mod os. Deres mål var ganske simpelt af høj kvalitet og svært at forsvare sig mod. Alligevel blev vi ved med at tro på os selv, siger Neuer.

Spanien havde håbet på sejr

Det lignede længe en spansk sejr. Havde Tyskland ikke udlignet, havde det spanske hold allerede efter to kampe sikret sig at gå videre.

Der skal dog mindst et point på bordet mod Japan torsdag, hvis spanierne selv skal afgøre det.

Den spanske landstræner havde håbet på sejr, men har det fint med Spaniens placering.

- Ja, det er en skam, resultatet, men vi bliver nødt til at være glade, for vi fører denne dødens gruppe, siger Luis Enrique efter kampen.

- Alt-eller-intet-konkurrencen begynder nu. Det er virkeligheden for os nu, og vores mål er at komme videre som nummer et i gruppen, siger han.