VM fodbold

Landstræner delte rørende hilsen inden storkamp

For Luis Enrique vil den 27. november altid være en særlig dato. Søndag kunne hans datter være fyldt 13 år.

Selv de største fodboldhjerner sætter af og til spillet i anden række.

Søndag var en af de dage for den spanske landstræner Luis Enrique, der inden storkampen mod Tyskland delte en rørende hilsen på sin Instagram-konto.

Under en cykeltur havde han optaget en video, hvor han Enrique sendte en hilsen til sin yngste datter, der i 2019 døde af en kræftsygdom.

- I dag er en meget speciel dag. Ikke kun fordi vi skal spille mod Tyskland, men fordi Xana ville være fyldt 13 år. Min kære, hvor du er: Mange kys. Ha' en rigtig god dag, siger den spanske landstræner i videoen.

Luis Enrique stoppede i 2019 som spansk landstræner, da hans datter var syg. Hun døde i august samme år, og i november vendte han tilbage som landstræner. Siden har han talt åbent om hende og familiens måde at håndtere det ubærlige tab.

- Det skete for noget tid siden, og vi har prøvet at leve normalt. Hun er ikke blandt os længere, men det føles som om, hun lever med os hver eneste dag. Vi griner af ting og tænker på, hvordan hun ville have reageret i forskellige situationer med os. Livet har ikke kun fine øjeblikke, og vi prøver at se på det positive. Vi må klare denne udfordring, sagde han til NRK efter søndagens kamp mod Tyskland.

Opgøret endte 1-1, og dermed indtager Spanien førstepladsen i Gruppe E efter de første to spillerunder.

VM gruppe E

VM gruppe E
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320143+16
2311193+64
3311165+14
43102311-83

I sidste runde skal Spanien møde Japan, mens Tyskland møder Costa Rica.