VM fodbold

Person afbryder VM-brag med tre stærke budskaber

En mand havde flere budskaber med sig hen over græstæppet, da han løb på banen i Qatar.

En baneløber skal som regel ikke hyldes. Men det var netop, hvad en baneløber blev mandag aften.

I hvert fald vurderet ud fra tilskuernes jubel og hyldest var der i hvert fald opbakning til manden.

Her afbrød en selvudnævnt Superman VM-kampen mellem Portugal og Uruguay. Med Supermans logo på brystet og tre budskaber på sig satte baneløberen i spurt og afbrød opgøret for en stund:

Der var spillet cirka 50 minutter af VM-kampen mellem Portugal og Uruguay, da tilskueren løb på banen på Lusail Stadium i Qatar.

Ifølge TV 2 SPORTs reporter på stadion Jacob Nordestgaard Lage blev baneløberen ledsaget af højlydt jubel fra tribunerne. Ifølge ham er det kun, når Ronaldo laver noget vildt eller ved scoringerne, at der har været tilsvarende jubel på lægterne.

Regnbuens farver har været et heftigt diskuteret tema ved VM-slutrunden i Qatar. Farverne symboliserer støtte til LGBTQ+-personer. Homoseksualitet er ulovligt i Qatar.

I dette tilfælde var det dog et regnbuestribet flag med teksten 'PACE' på. Det er italiensk og betyder 'fred'. Værdierne er tæt på det samme som det regnbuestribede LGBTQ+-flag – om sympati, fred og solidaritet.

På ryggen af baneløberen stod der: "Respect for iranian women". På forsiden stod der: "Save Ukraine". Det fremgår af fotografier fra kampen.

Baneløberen blev fanget og eskorteret ud af banen, så kampen kunne fortsætte.

Fokus på Ukraine og Iran

På ryggen af baneløberen stod der: "Respect for Iranian women". På forsiden stod der: "Save Ukraine", som det fremgår af billederne fra kampen.

De seneste måneder har der været stort fokus på kvinders rettigheder i Iran, hvor omfattende demonstrationer har fundet sted efter 22-årige Mahsa Aminis død.

Hun mistede bevidstheden i det iranske moralpolitis varetægt og lå i koma i tre dage, inden hun døde fredag 16. september.

Også Irans landshold har under VM protesteret ved at undlade at synge med på nationalsangen i den første VM-kamp mod England.

Det sidste budskab på baneløberens trøje henvendte sig til Ukraine, som i februar blev invaderet af Rusland.