VM fodbold

Portugal i jubel - er videre ved VM

Sammen med Frankrig og Brasilien er Portugal det tredje hold ved VM , der er klar til 1/8-finalerne.

Bruno Fernandes blev den helt store helt, da Portugal spillede sig videre fra gruppespillet ved VM.

Cristiano Ronaldo troede ellers, han skulle være helten, da han jublede over 1-0-scoringen. Det viste sig dog at være en scoring fra Bruno Fernandes, der bragte portugiserne i front, og det var også ham, der senere i kampen afgjorde det hele:

Portugal vs. Uruguay
2-0
FT
  1. 54' MålBruno FernandesAssist: Raphaël Guerreiro
  2. 90' MålBruno FernandesStraffespark

Sejren sender Portugal videre fra gruppespillet, men omvendt er Uruguay under stort pres. De kan dog med en sejr over Ghana i sidste runde spille sig videre, såfremt de får hjælp af Portugal, der møder Sydkorea.

VM gruppe H

VM gruppe H
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320164+26
231114404
331112204
4310257-23

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Inden mandagens opgør blev afgjort i anden halvleg, skulle tilskuerne på det store Lusail Stadium overleve en første halvleg, der var stort set blottet for underholdning.

Rodrigo Bentancur fra Uruguay kom på flere måder til at spille en hovedrolle.

Halvlegen var ikke engang halvt færdigspillet, før han flirtede voldsomt med et rødt kort, efter at han allerede i sjette minut havde raget et gult kort til sig.

Men det var ikke kun hårde tacklinger, der gjorde ham til første halvlegs hovedperson. Efter en halv time spillede han sig til en stor chance.

Pierre-Emile Højbjergs midtbanemakker fra Tottenham fik bolden midt på banen og drev den frem, indtil han mødte den portugisiske forsvarslinje.

Med en fiks finte sneg han sig gennem bolværket og var pludselig helt fri, men sparkede lige på keeper Diogo Costa.

Den portugisiske venstreback Nuno Mendes, der til daglig spiller i PSG, blev skadet i anden gruppekamp mod Uruguay. Video: TV 2 SPORT

Portugal forsøgte tålmodigt og uden held at dirke sig forbi Uruguays kæder, som stod tæt og kompakt, og som effektivt gik hårdt til portugiserne.

Anden halvleg var blot ti minutter gammel, da den var mere dramatisk end den første. Efter få minutter løb en baneløber på grønsværen med et regnbueflag, og efter 54 minutter scorede Bruno Fernandes sit første mål.

Derfor var Uruguay nødt til at røre på sig. Efter 75 minutter kom det tæt på. Indskiftede Maximiliano Gomez forsøgte sig fra distancen og bankede bolden på stolpen.

Uruguay var klart farligst, men Portugal sled og slæbte, og til sidst fremprovokerede Bruno Fernandes et straffespark, da han sendte bolden ind på hånden af Jose Maria Gimenez.

Bruno Fernandes tog sig selv af straffesparket, og efter et usædvanligt tilløb scorede han sikkert.