VM fodbold

Stjernekeeper rejser hjem i protest

Camerouns målmand André Onana har spillet sin sidste kamp ved VM 2022. Det skyldes en uenighed med landstræneren.

Han var egentlig det klare førstevalg, men nu André Onana i stedet fravalgt af Camerouns landstræner.

Flere medier, herunder AFP, skriver, at Inter-målmanden er raget uklar med landstræner Rigobert Song. Derfor var Onana slet ikke med i kamptruppen til mandagens opgør mod Serbien.

Ifølge Marca skyldes den opsigtsvækkende beslutning, at Onana og Song er uenige om målmandens spillestil. Landstræneren mener, at målmanden spiller med for stor risiko med fødderne, og Onana nægter angiveligt at rette ind. Det har ifølge Daily Mail resulteret i en form for råbekonkurrence under en træning mellem Camerouns første og anden VM-kamp.

Onana spillede hele den første kamp, som Cameroun tabte 1-0 til Schweiz. Det blev også hans sidste kamp i denne slutrunde.

- Målmandspositionen er selvfølgelig vigtig, og han er en vigtig spiller. Men vi er i en svær turnering, og jeg ved, hvad jeg er nødt til at gøre: Det er at sikre, at holdet er over individer, udtalte Rigobert Song efter mandagens 3-3-kamp mod Serbien.

Landstræneren sagde også, at det var Onana selv, der ville "træde ud".

Knap så meget fortalte kampens spiller, Vincent Aboubakar, da han også blev spurgt om André Onanas fravær.

- Der er intet problem i lejren. Han følte sig bare ikke tilpas. Det var alt, der skete, sagde angriberen på det officielle pressemøde efter kampen.

To urutinerede målmænd tilbage

Med det pludselige farvel til Onana er Cameroun alt andet lige svækket rent sportsligt.

Mandag stod Devis Epassy fra Abha i Saudi-Arabien således sin blot sjette landskamp. Det nye andetvalg i målet, Simon Ngapandouetnbu fra Marseille, har aldrig spillet en landskamp. En officiel førsteholdskamp har den 19-årige målmand også stadig til gode.

Til sammenligning har Onana spillet fast for Ajax, inden han skiftede til Inter i sommer. Han har spillet 34 landskampe for Cameroun.