VM fodbold

Vanvittige comebacks - to mål på to minutter i målfest

Det bølgede frem og tilbage i kampen mellem Cameroun og Serbien, der endte 3-3.

Der er ikke noget at sige til, hvis man både som spiller og seer skal puste ud efter opgøret mellem Cameroun og Serbien.

Det blev nemlig en særledes intens og målrig kamp.

Her er et hurtigt oprids: Først kom Cameroun foran efter en halv time. Derefter udlignede Serbien, bragte sig foran med både 2-1 i første halvleg, inden det også blev 3-1 i anden halvleg. Men så var det Camerouns tur til at levere et comeback, da de med to mål på to minutter udlignede til 3-3.

Cameroun vs. Serbien
3-3
FT
  1. 29' MålJean-Charles CastellettoAssist: Nicolas N'Koulou
  2. 45' MålStrahinja PavlovicAssist: Dusan Tadic
  3. 45' MålSergej Milinkovic-SavicAssist: Andrija Zivkovic
  4. 53' MålAleksandar MitrovicAssist: Andrija Zivkovic
  5. 63' MålVincent AboubakarAssist: Jean-Charles Castelletto
  6. 66' MålEric Maxim Choupo-MotingAssist: Vincent Aboubakar

Resultatet betyder, er hverken Cameroun eller Serbien er matematisk færdige ved VM.

Dog ser det svært ud for Cameroun, da de møder Brasilien i sidste gruppekamp.

De to andre hold i gruppen mødes klokken 17.00 mandag.

VM gruppe G

VM gruppe G
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320131+26
2320143+16
331114404
4301258-31
Serbien havde flere chancer for at komme foran, men i stedet udnyttede Cameroun et hjørnespark til at bringe sig foran. Video: Bo Bentsen

Sådan forløb kampen

/Ritzau

Serbien indledte kampen bedst med et par store muligheder til Mitrovic - blandt andet en afslutning på stolpen - men Cameroun kom alligevel først på tavlen.

Et hjørnespark blev forlænget til bageste stolpe, hvor Jean-Charles Castelletto helt umarkeret kunne score Camerouns første mål i turneringen efter en lille halv time.

Det trak op til afrikansk pauseføring, men serberne udnyttede første halvlegs lange tillægstid til at vende kampen helt på hovedet.

Først udlignede den unge forsvarer Strahinja Pavlovic med et perfekt hovedstød, og to minutter senere bragte Sergej Milinkovic-Savic Serbien foran.

Cameroun kom overraskende foran med 1-0 mod Serbien, men i tillægstiden fik de både udlignet og bragt sig foran. Video: Bo Bentsen

Han modtog bolden et par meter uden for feltet og hamrede den ind ved den ene stolpe, hvor keeper Devis Epassy sprællede forgæves.

Han erstattede den vanlige førstekeeper, André Onana, der ifølge AFP var droppet af disciplinære årsager.

Cameroun fik nyt håb

Serbien fortsatte sit momentum efter pausen. Cameroun mistede bolden midt på banen og blev totalt udspillet, før Mitrovic kunne score nemt til 3-1 efter syv minutter.

Foran 3-1 lignede det en sikker serbisk sejr, men Cameroun svarede opsigtsvækkende tilbage.

Angriberen Vincent Aboubakar var kort forinden blevet indskiftet, da han i noget, der ellers lignede offsideposition, fik serveret en friløber. Han scorede ved at lobbe bolden over målmanden, men forventede nok, at VAR ville annullere målet.

Cameroun var nede i sækken, da Serbien bragte sig på 3-1 i starten af anden halvleg. Men på to minutter fik Cameroun reduceret og udlignet. Video: Bo Bentsen

Det fik dog lov at stå, og så havde Cameroun nyt håb. Og bare tre minutter senere - midtvejs i halvlegen - blev det vekslet til udligning.

Igen blev Aboubakar spillet fri i højre side på kanten af offside, og denne gang afleverede han til Bayern München-forwarden Eric Maxim Choupo-Moting, der nemt scorede til 3-3.

I kampens sidste del var Serbien flere gange tæt på at score til 4-3. Mitrovic havde kæmpe chancer, men manglede skarpheden.

Spørgsmålet er så, om de to hold kan bruge det ene point til noget i jagten på avancement. Brasilien og Schweiz er i teten i gruppe G med hver tre point inden deres indbyrdes kamp mandag klokken 17.