Dyster VM-prognose for Danmark

Ifølge et analysefirma har Australien større chance end Danmark for at gå videre ved VM. Hvordan ser det ud i de andre grupper?

Tredje og sidste runde i VM's gruppespil løber af stablen de kommende dage. Så hvad er hver enkelt nations chance for at gå videre til ottendedelsfinalerne?

Det kommer analysefirmaet Nielsen med en prognose for i denne artikel, hvor scenarierne i de otte grupper også bliver gennemgået. Derudover kommer TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Goldmann med sit bud på, hvem der avancerer fra hver gruppe.

Nederst i artiklen kan du se, hvordan ottendedelsfinalerne ifølge Nielsen kommer til at se ud.

VM gruppe A

VM gruppe A
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1321051+47
2320154+16
3311143+14
4300317-60
 • Holland går videre med uafgjort eller en sejr. Taber Holland derimod til Qatar, skal hollænderne håbe, at Ecuador slår Senegal. Spiller Ecuador og Senegal derimod uafgjort, eller Senegal vinder, skal hollænderne håbe, at deres målscore kan bringe dem videre
 • Ecuador er videre med uafgjort eller en sejr. Taber Ecuador til Senegal, skal Enner Valencia og hans landsmænd håbe på et hollandsk kollaps mod Qatar
 • Senegal er videre med en sejr. Uafgjort mod Ecuador kan også vise sig at være nok til avancement, men så skal Holland virkelig dumme sig mod Qatar og tabe med minimum tre mål. Taber Holland blot med to mål, skal Senegal sørge for at score flere mål end hollænderne i sidste runde
 • Qatar kan ikke gå videre efter to nederlag

Jonas Hebos bud: Holland og Senegal.

VM gruppe B

VM gruppe B
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1321092+77
2312021+15
3310247-33
4301216-51
 • England er i ottendedelsfinalen med uafgjort eller en sejr. Englænderne kan også tåle at tabe, men nederlaget til Wales må ikke være på fire mål eller flere
 • Iran er videre med en sejr over USA, men ude af VM med et nederlag. Et uafgjort resultat kan være nok, hvis Wales ikke slår England, eller hvis Wales slår England med mindst syv mål
 • USA skal vinde over Iran for at gå videre. Ethvert andet resultat sender amerikanerne ud af VM
 • Wales er tvunget til sejr over England, men selv ikke tre point kan være nok til at sende waliserne videre. Iran og USA skal også spille uafgjort

Jonas Hebos bud: England og USA.

VM gruppe C

VM gruppe C
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320152+36
231112204
3311123-14
4310235-23
 • Polen går videre med uafgjort eller en sejr. Et nederlag til Argentina kan vise sig at gå an, men det må ikke være for stort, så enten Saudi-Arabien eller Mexico går forbi på grund af en bedre målscore
 • Argentina er videre med en sejr over Polen, mens et nederlag sender Lionel Messi og landsmændene hjem. Uafgjort kan være nok for Argentina, såfremt Saudi-Arabien og Mexico spiller uafgjort, eller hvis mexicanerne ikke slår saudierne med mere end tre mål. Vinder Mexico med præcis tre mål, skal argentinerne dog sørge for at matche Mexico på antal scorede mål i gruppen
 • Saudi-Arabien er videre med en sejr. Saudierne går også videre med uafgjort, hvis Polen slår Argentina, men ryger ud, hvis Polen og Argentina også spiller uafgjort. Hvis Saudi-Arabien spiller uafgjort mod Mexico, og Argentina vinder, kan saudierne kun gå videre med en bedre målscore end Polen. Det kræver en argentinsk sejr på mindst fire mål, hvis ikke Saudi-Arabien får scoret mod Mexico. Scorer Polen mod Argentina, skal Saudi-Arabien bruge en argentinsk tremålssejr og samtidig score et mål mere end Polen
 • Mexico kommer videre med en sejr, hvis Polen samtidig slår Argentina. Hvis Mexico vinder, og Argentina vinder eller spiller uafgjort mod Polen, skal mexicanerne håbe, at en bedre målscore kan bringe dem videre ved slutrunden. Mexico er ude af VM med uafgjort eller et nederlag til Saudi-Arabien

Jonas Hebos bud: Argentina og Polen.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21
 • Frankrig er videre efter to sejre
 • Australien er videre med en sejr over Danmark og uafgjort, hvis Tunesien ikke slår Frankrig. Taber australierne til Danmark, ryger de tilbage Down Under
 • Danmark går videre med en sejr over Australien, medmindre tuneserne slår Frankrig og slutter med en bedre målscore. Ender Danmark og Tunesien på samme pointantal (4), samme målforskel og samme antal scorede mål, lurer en vanvittig afgørelse. Bliv klogere her. Uafgjort eller et nederlag til Australien vil sende Danmark tidligt hjem fra Qatar
 • Tunesien kan kun gå videre, hvis de slår Frankrig og opgøret mellem Australien og Danmark enten ender uafgjort eller med en dansk sejr. Vinder Danmark, skal tuneserne stadig sørge for at slutte med en bedre målscore end Danmark

Jonas Hebos bud: Frankrig og Danmark.

VM gruppe E

VM gruppe E
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320143+16
2311193+64
3311165+14
43102311-83
 • Spanien er videre med uafgjort eller en sejr over Japan. Taber Spanien derimod til Japan, kan uafgjort mellem Costa Rica og Tyskland redde spanierne. Vinder Costa Rica derimod, er Spanien ude, og det samme er tilfældet, hvis Tyskland vinder og går forbi spanierne på en bedre målscore
 • Japan går videre med en sejr og kan nøjes med uafgjort mod Spanien, hvis Costa Rica og Tyskland også spiller uafgjort. Omvendt vil uafgjort ikke være nok for japanerne, såfremt Tyskland vinder med mindst to mål over Costa Rica. Får Japan ikke point mod Spanien, må de blå samuraier rejse hjem
 • Costa Rica er videre med en sejr over Tyskland eller uafgjort, hvis Japan taber til Spanien. Jovist, uafgjort kan også være nok, hvis Japan slår Spanien med 14 mål. Et nederlag til Tyskland vil sende costaricanerne ud af VM
 • Tyskland skal vinde. Alt andet vil sende tyskerne tidligt hjem. Foruden en sejr har Tyskland brug for spansk hjælp. Enten skal Spanien slå Japan, eller så skal opgøret mellem Japan og Spanien ende uden en vinder. Sker det, skal tyskerne vinde med mindst to mål over Costa Rica. Vinder Japan derimod over Spanien, skal Tyskland slå Costa Rica med mindst otte mål for at være sikker på avancement

Jonas Hebos bud: Spanien og Tyskland.

VM gruppe F

VM gruppe F
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1321041+37
2312041+35
3311112-14
4300327-50
 • Kroatien kan se frem til at skulle spille ottendedelsfinale med en sejr over Belgien eller uafgjort. Taber kroaterne derimod, er de afhængige af, at Canada slår Marokko. Samtidig må Luka Modrić og kompagni ikke tabe for stort, så marokkanerne snupper andenpladsen på grund af en bedre målscore
 • Marokko går videre med en sejr over Canada eller uafgjort. Selv med et nederlag kan marokkanerne også gå videre, men så skal Kroatien slå Belgien. Marokko kan også tåle at tabe knebent til Canada, men i så fald må opgøret mellem Kroatien og Belgien ikke få en vinder
 • Belgien er videre med en sejr over Kroatien. Uafgjort kan også række, men så skal Marokko gå kolde mod Canada og tabe med i hvert fald tre mål, for at belgierne kan udfordre marokkanerne på målscoren. Med et nederlag til Kroatien får blandt andre Kevin De Bruyne en god pause, inden de europæiske ligaer genoptages
 • Canada kan ikke gå videre efter to nederlag

Jonas Hebos bud: Marokko og Belgien.

VM gruppe G

VM gruppe G
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320131+26
2320143+16
331114404
4301258-31
 • Brasilien er videre efter to sejre
 • Schweiz går videre med en sejr over Serbien, men kan også fejre en plads i ottendedelsfinalen med uafgjort, hvis Cameroun ikke slår Brasilien og slutter med en bedre målscore. Taber schweizerne til Serbien, er de færdige ved VM
 • Cameroun skal slå Brasilien for at kunne gå videre. Samtidig skal afrikanerne håbe på enten serbisk sejr eller pointdeling mellem Serbien og Schweiz. I begge tilfælde vil målscoren blive afgørende. Vinder Schweiz, er Camerouns mulige sejr over Brasilien uden betydning
 • Serbien kan kun gå videre med en sejr over Schweiz. Serberne skal også bruge hjælp fra Brasilien, der skal tage point fra Cameroun. Formår brasilianerne ikke det, skal de serbiske angribere bombe løs for at sikre andenpladsen i gruppen

Jonas Hebos bud: Brasilien og Schweiz.

VM gruppe H

VM gruppe H
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320164+26
231114404
331112204
4310257-23
 • Portugal er videre efter to sejre
 • Ghana går videre med tre point, men kan også spille sig i ottendedelsfinalen med uafgjort mod Uruguay. I så fald må Sydkorea ikke slå Portugal med cifre, der sender sydkoreanerne forbi Ghana på en bedre målscore. Taber Ghana til Uruguay, er vestafrikanerne ude
 • Sydkorea skal slå Portugal for at kunne gå videre og samtidig håbe på uafgjort mellem Ghana og Uruguay eller uruguayansk sejr. Spiller Ghana og Uruguay uafgjort, skal sydkoreanerne gå efter en tomålssejr eller større for at have størst chance for at gå videre. Vinder Uruguay, skal Sydkorea sørge for at holde uruguayanerne bag sig i målscore-regi. Lykkes det sidste ikke, må sydkoreanerne se Uruguay løbe med gruppens andenplads. Det kan dog også komme så vidt, at fairplay-reglen eller i sidste ende lodtrækning afgør, hvem der går videre af de to nationer. Det sker, hvis Uruguay og Sydkorea ender på samme pointantal (4), samme målforskel og samme antal scorede mål
 • Uruguay skal slå Ghana for at kunne gå videre. Samtidig skal sydamerikanerne sætte deres lid til, at portugiserne henter point i deres kamp mod Sydkorea. For vinder Sydkorea også, skal Uruguay vinde så stort, at de slutter gruppespillet med en bedre målscore end sydkoreanerne. Muligheden for, at Uruguay og Sydkorea ender på samme pointantal (4), samme målforskel og samme antal scorede mål, eksisterer dog, og så findes gruppens nummer to som beskrevet ovenfor. Før sidste runde har både Uruguay og Sydkorea -3 point (tre gule kort) i fairplay-regnskabet

Jonas Hebos bud: Portugal og Ghana.

De otte ottendedelsfinaler

Analysefirmaet Nielsen kommer også med en prognose for, hvem der slutter på første- og andenpladsen i hver gruppe.

Ifølge firmaet tørner disse nationer sammen i ottendedelsfinalerne, der spilles fra lørdag 3. december til tirsdag 6. december:

Se kampprogrammet for VM her.