England leger sig videre – de første ottendedelsfinaler er på plads

Alle fire hold havde noget at spille for, da Gruppe B tirsdag aften skulle afgøres. England og USA endte som de store vindere.

Én kamp blev aldrig spændende, mens den anden levede helt til sidste minut af tillægstiden, da England og USA snuppede billetterne til 1/8-finalerne ved VM i Qatar.

Efter en sløj første halvleg vågnede Englands stjerner og holdt legestue med Wales, der blev sendt ud af VM med et brag. USA scorede til gengæld kampens eneste mål i første halvleg mod Iran, hvor Chelsea-spilleren Christian Pulisic blev helten.

VM gruppe B

VM gruppe B
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1321092+77
2312021+15
3310247-33
4301216-51

De engelske vice-europamestre gik ind til kampen mod Wales velvidende, at kun et stort nederlag ville bringe deres VM-deltagelse i fare. Og det kom aldrig på tale.

En rigtig kedelig første halvleg blev afløst af et målshow efter pausen, hvor Manchester Uniteds Marcus Rashford førte an med en fornem frisparksscoring.

Da England efter to mål på to minutter kom foran 3-0, døde kampen stille og roligt. England gik videre, mens Wales kan rejse hjem fra VM med et enkelt point og en sidsteplads i gruppen.

Læs hele referatet af England-Wales her.

Wales vs. England
0-3
Ft
  1. 50' MålMarcus Rashford
  2. 51' MålPhil FodenAssist: Harry Kane
  3. 68' MålMarcus RashfordAssist: Kalvin Phillips

Op til kampen mellem Iran og USA havde der været masser af dramatik uden for banen, og det blev lige så spændende på banen.

USA var tvunget til at vinde kampen for at spille sig forbi Iran, og kort før pausen var det Christian Pulisic, der fik sendt bolden i mål. Den amerikanske angriber slog sig dog også slemt og måtte siden lade sig udskifte på grund af uheldet.

Trods mere end 100 minutters fodbold inklusiv de to gange tillægstid lykkedes det ikke Iran at score, hvorfor USA snuppede andenpladsen i Gruppe B.

Læs hele referatet af Iran-USA her.

Iran vs. USA
0-1
Ft
  1. 38' MålChristian PulisicAssist: Sergino Dest
Det holdt hårdt mod Iran, som dog blev slået med 1-0. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Første 1/8-finaler på plads

Tirsdagens resultater fra Gruppe A og B betyder, at vi nu kender de første 1/8-finaler ved VM-slutrunden.

  • Holland-USA
  • England-Senegal

HVIS Danmark spiller sig videre til 1/8-finalerne onsdag, kommer danskerne til at spille deres 1/8-finale lørdag aften klokken 20. En kamp, der i så fald kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.