VM fodbold

Hvad skal der ske med Mbappé? Landstræner giver kryptisk svar

På pressemødet dagen inden Frankrigs sidste gruppekamp ville den franske landstræner ikke røbe, hvor mange spillere han har tænkt sig at hvile.

Danmark har brug for fransk hjælp, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at blive en del af knockoutfasen.

Derfor kan det vise sig at være afgørende, hvordan landstræner Didier Deschamps vælger at sammensætte sit hold til sidste gruppekamp mod Tunesien, hvor de forsvarende verdensmestre ikke har det store at spille for.

Hans startopstilling har siden sejren over Danmark været et tema, og på tirsdagens pressemøde dagen inden Tunesien-kampen var det ingen undtagelse.

- Det er en VM-kamp, så selvom den ikke er afgørende for os, er det stadig en vigtig kamp for os. Det synes spillerne også, siger Didier Deschamps.

Spiller brandvarme Mbappé?

Adspurgt specifikt om Frankrigs superstjerne Kylian Mbappés rolle mod Tunesien begyndte Deschamps – der i øvrigt var i strålende humør og i vanlig stil var klar med en skarp og kærlig bemærkning til meget nysgerrige journalister – for alvor at blive kryptisk.

- Kylian vil altid spille, men det vil alle. Men ikke alle kan starte inde til kampen i morgen (onsdag, red.). Det er helt normalt, sagde han, inden det for alvor blev kryptisk:

- I kan gætte på alt muligt, men jeg har mange faktorer at tage højde for og informationer, som I ikke må få. Mine informationer. Det er livet. Det er førstehåndsinformation. Jeg får informationer direkte fra hestens egen mund. Og I spreder af og til rygter, siger Deschamps med heftig brug af fagter.

De store franske sportsmedier RMC Sports og L’Equipe gætter tirsdag formiddag på, at Kylian Mbappé, der allerede har scoret tre gange i turneringen, får lov til at starte inde i jagten på mere personlig succes.

Måske er det disse forudsigelser, Deschamps i sit kryptiske svar hentyder til.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21

Momentum er vigtigt

Landstræneren understregede flere gange på pressemødet, at kampen mod Tunesien har stor betydning for holdets videre færd ved dette VM.

- Vi har momentum bygget op på grund af de resultater, vi har leveret. Vi har det godt. Brasilien og Portugal er også allerede videre, og det giver en god fornemmelse inden tredje kamp. Man kan gribe kampen an på en anden måde og bare sigte efter at opnå det bedst mulige resultat uden alt presset. Momentum er i gang med at blive bygget, og det er vigtigt for holdet. Det er sådan, det skal være til et VM.

Inden Deschamps tog plads ved podiet, deltog Real Madrid-spiller Aurélien Tchouaméni i pressemødet. Også han slår fast, at Frankrig er motiveret.

- Vi er allerede videre, men vi gør alt for at vinde gruppen. Der er mange millioner, som følger os på fjernsyn og stadion, og vi vil gøre alt for at vise, at vi er klar til at vinde kampen, siger Aurélien Tchouaméni.

Klokken 15.00 onsdag får vi at se, hvor mange stjerner den franske landstræner har tænkt sig at hvile. Kampen begynder klokken 16.00.