- Jeg kan få mine penge, når jeg bliver gammel, siger dansk debutant

Jesper Lindstrøm har gang i en kometkarriere på klubplan, men det kommer i anden række lige nu, hvor han er samlet med Danmarks fodboldlandshold.

Det er ikke småting, som Jesper Lindstrøm oplever i øjeblikket.

Takket være sine præstationer for sin tyske klub, Eintracht Frankfurt, er han blevet et brandvarmt navn i fodbold-Europa, og så er han i øjeblikket med til karrierens første slutrunde.

For mig betyder penge ingenting i forhold til æren

Jesper Lindstrøm

Taler rygtebørsen bare nogenlunde sandt, kan danskeren inden for en overskuelig fremtid få muligheden for at skrive under på en lukrativ kontrakt med en europæisk storklub, men det er ingenting i forhold til at repræsentere Danmark til et VM.

- For alle, der spiller fodbold, er landsholdet noget af det, der betyder allermest. At kunne hjælpe sit land og spille for det land, man kommer fra, er noget af det største, man kan ønske sig.

- At spille for Danmark betyder alt. For mig betyder penge ingenting i forhold til æren. Jeg kan få mine penge, når jeg bliver gammel. Jeg vil bare gerne spille fodbold, og at jeg får lov til at få den her mulighed at spille for Danmark, sætter jeg pris på. Det er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse.

Selvom pengene tilsyneladende ikke betyder det store for Lindstrøm, kan han og resten af det danske landshold alligevel glæde sig over en klækkelig økonomisk bonus efter slutrunden i Qatar. Alene deltagelsen kaster 891.000 kroner af sig. Beløbet kan vokse, hvis holdet får succes.

Jesper Lindstrøm har fået spilletid i de to første VM-kampe. I den første kamp mod Tunesien blev den 22-årige offensivspiller skiftet ind efter 65 minutter, mens han startede på banen mod Frankrig.

Afgørende kamp gør ingen forskel

Onsdag aften er Jesper Lindstrøm og Danmark tvunget til at vinde den sidste gruppekamp over Australien, hvis de skal videre til knockout-fasen. Det er ikke hver dag, at sådan en kamp skal spilles, men for den danske slutrundedebutant, gør det ikke den store forskel.

- For mig ser jeg altid fodbold som en kamp ad gangen, og for mig er den kamp lige så vigtig som kampene, der kommer og de kampe, der har været spillet. For mig er det vigtigt at gøre det bedste, jeg kan og vise mig frem. Selvfølgelig skal jeg passe ind med holdet. Det bliver en kamp som alle andre, og så kan det godt være, at der er lidt flere nerver. Det ved jeg ikke.

Om han starter inde i onsdagens kamp er endnu uvist, men det er heller ikke det vigtigste for det danske stortalent.

- Jeg er bare glad for, at jeg kan være med til at hjælpe mit land i så stor en turnering og være en del af et hold, der kan skrive historie. Jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at hjælpe holdet, siger Jesper Lindstrøm.

Danskeren skiftede i 2020 fra Brøndby IF til Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt. Her har han oplevet stor personlig succes, ligesom han også var med til at vinde Europa League med klubben i sidste sæson.

Efter sommerpausen har Lindstrøm fortsat sin udvikling og præsteret på højt niveau. Han har med sine otte mål på tværs af alle turneringer allerede overgået sidste sæsons måltotal.

Jesper Lindstrøm står noteret for otte landskampe og et enkelt mål.