VM fodbold

Kvindelig dommer kommer til at skrive VM-historie

Tysklands kamp mod Costa Rica torsdag bliver ledet af et rent kvindeligt dommerteam.

Franske Stéphanie Frappart står torsdag i spidsen for et rent kvindeligt dommerteam, når Tyskland møder Costa Rica ved VM i fodbold.

Og det er historieskrivning.

Det er således første gang, at det sker ved herrernes VM-slutrunde i fodbold, skriver Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) på Twitter.

På linjerne får Frappart brasilianske Neuza Back og mexicanske Karen Diaz.

38-årige Frappart er i det hele taget en pioner for kvindelige dommere.

Efter at have debuteret i den bedste franske fodboldrække for mænd blev hun i 2020 den første kvindelige dommer i Champions League.

Siden dømte hun også i VM-kvalifikationen, ligesom hun tidligere på året passede fløjten i den franske pokalfinale. Ved EM i 2021 var hun fjerdedommer under fire kampe ved EM for herrer.

En af flere

I alt tre kvindelige hoveddommere har presset sig igennem nåleøjet til gruppen af i alt 36 dommere fra alle verdensdele, der styrer kampene i Qatar.

Ud over Frappart er det japaneren Yoshimi Yamashita og Salima Mukansanga fra Rwanda.

- De fortjener at være med ved VM, fordi de konstant præsterer på et virkeligt højt niveau, og det er det vigtige for os, sagde FIFA's dommerchef, Pierluigi Collina, forud for slutrunden.

Costa Rica og Tyskland ligger henholdsvis nummer tre og fire i gruppe E inden opgøret. Tyskland skal vinde med otte mål for at være helt sikker på avancement. En mindre sejr kan også gøre det, hvis Spanien tager point fra Japan.

Costa Rica avancerer helt sikkert med sejr, og uafgjort er nok for holdet, hvis Spanien slår Japan.