VM fodbold

Landsholdet holdt fri – men alle trænede alligevel

To dage inden kampen den afgørende VM-kamp mod Australien fik de danske landsholdsspillere muligheden for at få tankerne væk fra fodbold.

Programmet er presset, når man som fodboldspiller er til VM.

Kamp, træning, medieaktiviteter, behandling, taktikmøder. Der er hele tiden noget, man skal forholde sig til, og der er sjældent mulighed for at komme ud af hamsterhjulet.

Men den mulighed fik de danske landsholdsspillere mandag, da Kasper Hjulmand havde givet truppen så meget fri, som man kan under en slutrunde.

Jesper Lindstrøm fortæller, at det var meget forskelligt, hvordan dagen blev grebet an, men fælles for alle var, at træningen - trods fridagen - skulle passes.

- Jeg tror, de fleste – eller faktisk alle – trænede på en eller anden måde i fitness eller på banen. Nogle tog i et storcenter for at komme lidt ud og se lidt andre ting end hotellet, og så var der andre, der blev hjemme for at slappe af. Det var meget individuelt, hvad man lige følte for.

Fridagen blev givet to dage før Danmarks sidste gruppekamp mod Australien, hvor kun en sejr kan holde liv i drømmen og forventningen om videre avancement.

Kommer mere sulten tilbage

Lindstrøm, der i disse uger er med til karrierens første slutrunde, er sikker på, at det var godt givet ud at trække stikket.

- Nogle gange er det vigtigt at tænke på nogle andre ting end fodbold, for så kommer man mere sulten tilbage. Jeg tror, at alle er klar til at give den fuld gas til træningen i dag, og så er vi klar til kamp, siger slutrundedebutanten til TV 2 SPORT.

Danmarks fodboldlandshold ankom til Qatar 15. november, og mandag var første gang, at ingen af spillerne på noget tidspunkt skulle forholde sig til henvendelser fra medier.

Dog er adgangen til spillerne de seneste dage blevet mindre og mindre.

Kampen mod Australien spilles onsdag klokken 16.00 dansk tid.