VM fodbold

Danmark er færdig ved VM efter stor fiasko

Danmark tabte den afgørende kamp til Australien og forlader dermed VM efter gruppespillet.

Det danske herrelandshold havde ambitioner om at vinde VM-guld, da de rejste til Qatar, men efter tre gruppekampe er det slut.

Danmark tabte onsdag 0-1 til Australien, hvilket efterlader det danske hold på sidstepladsen i Gruppe D, da Tunesien samtidig slog Frankrig med 1-0. Resultaterne betyder, at Frankrig og Australien går videre til ottendedelsfinalerne.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21

Op til de afgørende gruppekampe var det danske hold klar over, at kravet først og fremmest var en sejr over Australien, hvis de ville gøre sig forhåbninger om en plads i ottendedelsfinalen.

Og lad det bare være sagt med det samme: Danmark var aldrig i nærheden af at slå Australien.

I stedet blev australske Mathew Leckie den helt store helt, da han med en flot soloaktion afsluttede et kontraangreb med manér. Scoringen sender samtidig Australien videre ved VM.

Australien vs. Danmark
1-0
FT
  1. 60' MålMatthew LeckieAssist: Riley McGree

Frankrig var allerede klar til ottendedelsfinalen inden deres afgørende kamp mod Tunesien, og landstræner Didier Deschamps udnyttede muligheden til at sende reserverne på banen.

Derfor var det heller ikke ufortjent, at Tunesien endte med at vinde kampen efter at have været bedst i store dele af kampen.

Trods sejren må Tunesien også rejse hjem fra VM, da den australske sejr over Danmark betyder, at Tunesiens fire point kun rækker til en tredjeplads.

Læs hele referatet og se videohøjdepunkter fra Tunesien-Frankrig her.

Tunesien vs. Frankrig
1-0
FT
  1. 58' MålWahbi KhazriAssist: Aissa Laidouni

Frankrig og Australien kender ikke deres modstandere endnu, da Gruppe C først afgøres onsdag aften.

Her er det Polen, Argentina, Saudi-Arabien og Mexico, der skal spille om at møde holdene fra Danmarks gruppe. Du kan følge begge kampe på TV 2 og TV 2 PLAY.

Sådan forløb Danmarks kamp

Af Ritzau

Betingelserne var kridtet tydeligt op inden onsdagens skæbnekamp. Alt andet end en dansk sejr ville med sikkerhed sende Danmark ud af VM.

I Danmarks to første VM-gruppekampe kneb det med at skabe chancer, men indledningen af kampen mod Australien gav håb om bedre tider. Da det kom til stykket, kneb det dog med at få vekslet boldbesiddelse i gode positioner til de helt åbne muligheder.

Jesper Lindstrøms opportunisme var en kilde til uro, men også han manglede at ramme medspillere på sine nøgleafleveringer.

Lindstrøm driblede en halv banelængde og kom frem til en god chance. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Danmark straffet efter pausen

Australien havde ikke meget at byde på offensivt, men holdet indeholder en velsmurt kontramaskine, der havde sørget for scoringer i kampene mod Frankrig og Tunesien. Efter en times spil blev Danmark også en kedelig del af den statistik.

Mathew Leckie blev sendt i dybden fra midterlinjen, og da han kom tæt nok på mål, sendte han en lumsk afslutning fladt over i det lange målhjørne, og Kasper Schmeichel kastede sig forgæves.

På det tidspunkt var Mikkel Damsgaard og Kasper Dolberg netop blevet smidt ind i en offensiv satsning, og ti minutter efter den australske scoring kom også Robert Skov og Andreas Cornelius ind i Danmarks desperate måljagt.

Straffespark blev omstødt til offside

I et sekund så Danmark ud til at få en lille VM-livline. Der blev dømt straffespark begået mod Kasper Dolberg, men i samme øjeblik løftede linjevogteren flaget og dømte silkeborgenseren offside.

Dolberg troede, han havde trukket straffe. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Trods et dansk spilovertag i den sidste del af kampen lå en udligning ikke for alvor i kortene mod de disciplinerede og hårdt kæmpende australiere.

Til det sidste levede Kasper Hjulmand sig med, men hans udbrud og dessiner førte intet med sig.

I stedet kan han nu bruge de kommende måneder på at gruble over, hvad der dog gik så galt for de danske titeloutsidere i Qatar. Landsholdet samles først igen i slutningen af marts, når der tages hul på kvalifikationen frem mod EM i 2024.