Danmarks VM-indsats vækker opsigt i udlandet

Danmarks VM blev en gedigen fiasko. Onsdag sagde landsholdet farvel med et 0-1-nederlag til Australien.

Det var ikke kønt, hvad det danske landshold præsterede ved VM i Qatar.

Og det er ikke kun herhjemme, at ordlyden i forbindelse med indsatsen er hård. Tager man et kig rundt i de udenlandske medier, bliver Danmarks indsats ved VM savet midtover. Især hos vores nordiske venner:

- Jeg bliver nødt til at være ærlig. Kun Qatar har været dårligere end Danmark ved det her VM. I forhold til vilje og energi har danskerne været de dårligste, lyder det fra den tidligere norske fodboldspiller Jan Aage Fjørtoft, der arbejder som fodboldekspert.

Og i Sverige er man tilsyneladende enig i den analyse:

- En fiasko. Danmark skulle være en darkhorse ved VM, men de viste sjældent tegn på at kunne udfordre turneringens bedste hold.

Kan det kaldes en fiasko? Med holdets historik, de høje håb og den overkommelige gruppe in mente, er det unægtelig en monumental skuffelse, lyder det fra den svenske sportsjournalist Frida Fagerlund, der dækker VM i Qatar for Aftonbladet.

Benhårde avisoverskrifter

Det er ikke kun hos vores naboer, at der er dårlig stemning på Danmarks vegne.

Her er et lille udsnit af, hvilke tillægsord der bliver brugt til at beskrive den danske indsats:

- Australien chokerer et skuffende Danmark. Soccerroos sikrede sig en 1-0-sejr over europæerne, der har underpræsteret voldsomt og flyver hjem med blot et enkelt point, skriver britiske Mirror.

- Danmark slikker sine sår. Magien fra sidste års EM er meget langt væk, lyder det fra italienske La Gazetta dello Sport.

- En katastrofal turnering fra Danmark. Lige så god en historie som Christan Eriksens comeback var, så vil den her slutrunde blive husket for alle de årsager, Danmark bare gerne vil glemme, skriver amerikanske ESPN.

Danmark sluttede VM uden en eneste sejr, hvorfor det blev historiens ringeste verdensmesterskab for et dansk landshold.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21