VM fodbold

- Det bliver over mit lig, hvis det er mit sidste VM

Simon Kjær var for skadet til at spille den afgørende gruppekamp mod Australien.

På det sidste danske pressemøde før VM-kampen mod Australien var der positive meldinger om skadessituationen.

Alle spillere blev meldt klar, selvom Andreas Skov Olsen og Simon Kjær ikke kom i kamp mod Frankrig på grund af skavanker.

Jeg kan se nogen, der er 39 til den her slutrunde. Hvorfor kan jeg ikke også være det?

Simon Kjær, landsholdsanfører

Landsholdsanfører Simon Kjær kom dog slet ikke på banen i skæbnekampen, som blev tabt 0-1.

Var du ikke klar til at spille?

- Nej, det var jeg ikke, siger Simon Kjær til TV 2 SPORT.

Før interviewet blev der i TV 2 SPORT's studie stillet store spørgsmålstegn ved, at anføreren og den store lederfigur på landsholdet ikke blev bragt i spil.

Danmark havde svært ved at finde løsningerne – trods en relativt stor favoritværdighed mod Australien. Men ifølge Kjær var forklaringen altså åbenlys.

Ikke den sidste slutrunde

Anføreren hører med sine 33 år til blandt de ældste spillere på nationalmandskabet, men han er ikke klar til at sige, at han har spillet sit sidste VM.

- Det bliver over mig lig, hvis det er min sidste VM-slutrunde.

- Jeg kan se nogen, der er 39 til den her slutrunde. Hvorfor kan jeg ikke også være det? Det er mit mindset. Det er det nødt til at være. Sidste gang, jeg sagde noget om min alder, stod der, at jeg var færdig. Det kommer jeg aldrig til igen. Jeg kommer til at spille ti år mere, og så kan vi se på det, siger Simon Kjær.

"Fair nok skæbne"

Fra bænken kunne han se et dansk hold, der havde fuldstændig styr på australierne i den første halve time, men derfra blev det en ineffektiv jagt på den krævede scoring. Danmark skulle nemlig vinde for at gå videre.

- Vi må egentlig bare lægge os fladt ned. Der er ikke så meget at sige. Jeg er pisseskuffet på holdets vegne. Det ved jeg også, holdet er. Vi må tage de tæsk, der kommer, og på et tidspunkt se fremad, siger Simon Kjær.

- Jeg er selvfølgelig skuffet over resultatet. Jeg synes, der er mange gode momenter. Summa summarum er, at vi taber 1-0 til Australien. Efter sidste kamp sagde jeg også, at hvis vi ikke kan gøre arbejdet færdigt, så er det også fair nok, vi lider den her skæbne.

Danmark fik kun et point ved VM. Det kom i premieren mod Tunesien, før det blev tid nederlag til både Frankrig og Australien.

Efter semifinalepladsen ved EM sidste år og en efterfølgende VM-kvalifikationen med ni sejre i træk gik Danmark ind til VM med store ambitioner og tro på noget stort.

Under alle omstændigheder mere end exit efter gruppespillet.

Australien gik videre fra Danmarks gruppe sammen med Frankrig. Deres modstandere i 1/8-finalen kender de første senere i aften, hvor gruppe C bliver afgjort. De kampe kan ses på TV 2, TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.