Hylder Eriksens vej tilbage: - Trist at se, hvad der skete med ham

De australske spillere har kæmpestor respekt for Christian Eriksen forud for VM-nøglekampen mod Danmark.

Det australske herrelandshold er blevet populært. Det ses tydeligt på antallet af mikrofoner, der mandag var samlet foran de australske spillere ved en presseseance på træningsbanen i Doha.

Her var den australske VM-spillere Keanu Baccus til stede, og han går benhårdt efter at gå videre til 1/8-finalen, hvilket vil kræve, at de skal forbi Danmark og Christian Eriksen.

Netop Christian Eriksen var et tema hos australierne, og Bacchus, som spiller i skotsk fodbold for St. Mirren, nyder at følge United-danskerens rejse tilbage til toppen efter den forfærdelige dag under EM sidste år.

- Det var trist at se, hvad der skete med ham til EM, men det er fantastisk at have ham tilbage. Han gør det godt i United. Han er en stor spiller. Godt at se ham tilbage for sit land også, siger Keanu Baccus.

Vil lære fra Eriksen

Hans holdkammerat Riley McGree fremhæver også den 30-årige dansker som Danmarks store profil, men fremhæver også sammenholdet.

- Danmark har åbenlyst nogle kvalitetsspillere og et godt hold. Det er en god fodboldnation.

- Man kan ikke komme uden om Christian Eriksen. For mig er han the standout, og at spille mod en af hans statur og med hans kvaliteter vil ikke kun forbedre vores spil, men jeg vil også tage nogle ting med derfra, siger Riley McGree, der til daglig spiller for Middlesbrough F.C i Englands næstbedste række, til TV 2 SPORT.

Danmark har på papiret har de største profiler, hvis man sammenligner de to hold.

Men Australien har fordel af, at et enkelt point mod danskerne kan vise sig at være nok afhængigt af, hvad der sker mellem Frankrig og Tunesien.

Tror på avancement

Danmark skal til gengæld bruge en sejr. Så hvem er favorit til at gå videre? Det spørgsmål stillede TV 2 SPORT.

- Vi tror på os selv. Det skal vi. Vi har vist, at vi kan levere på højeste niveau, og det vil vi fortsætte med. Vi er meget selvsikre og tror på, at vi går videre, siger Keanu Baccus.

Vi finder ud af, om det bliver Danmark, Australien eller Tunesien, der tager billetten videre sammen med Frankrig, på onsdag klokken 16.00.