VM fodbold

Mexicos imponerende VM-stime hænger i en tynd tråd

Alt andet end tre point mod Saudi-Arabien vil ødelægge Mexicos ottendedelsfinalestime ved VM.

Det er 44 år siden, at Mexico har fået en dårligere start på et VM, end tilfældet er ved slutrunden i Qatar.

Det hæfter det mexicanske medie El Universal sig ved frem mod mexicanernes afgørende gruppekamp mod Saudi-Arabien, hvor det er vind eller forsvind for det mexicanske fodboldlandshold.

Før den sidste spillerunde i gruppespillet er "El Tri", som er det mexicanske landsholds kælenavn i hjemlandet, placeret på fjerdepladsen i turneringens gruppe C med et point.

Hele fodboldverden er ellers blevet vant til at se Mexico blandt de sidste 16 mandskaber ved VM-slutrunder.

Det seneste VM uden mexicansk deltagelse i ottendedelsfinalerne ligger helt tilbage ved VM i 1990, hvor Mexico ikke deltog ved slutrunden.

Dermed har Mexico været med i turneringens knockoutfase syv gange i træk – og det er kun Brasilien, der har kvalificeret sig og været med videre fra gruppespillet alle gange siden sammen med Mexico.

Og det er en endnu vildere statistik, når man kigger på de slutrunder, hvor mexicanerne har deltaget. Det er nemlig ikke sket siden 1978, at Mexico er blevet sendt hjem efter gruppespillet.

VM gruppe C

VM gruppe C
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320152+36
231112204
3311123-14
4310235-23

- Mexico skal gå videre

Derfor kan der skrives et lille stykke VM-historie, når Mexico går på banen mod Saudi-Arabien onsdag aften.

For mexicanerne kan ikke selv afgøre deres skæbne ved slutrunden.

Og i Mexico troede i hvert fald mediet Yucatan Magazine også før turneringen på endnu et avancement:

- Mexico skal mindst gå videre til ottendedelsfinalen, og mens det at vinde VM kan være uden for "El Tris" rækkevidde, er fansene garanteret underholdning fra Mexicos fodboldlandshold.

Selv om Yucatan Magazine lagde i kakkelovnen til en mexicansk fodboldfest før slutrunden, har der været mere afstemning mellem realitet og forventning hos den mexicanske fan Rafael Escandón.

- I mine 33 leveår tror jeg, det er første gang, at der ikke er så meget begejstring omkring det mexicanske landshold, sagde han i forbindelse med mexicanernes åbningskamp mod Polen til mediet AZ Central i Mexico City.

Er nødt til at score

Der er flere scenarier, som kan sende Mexico videre ved slutrunden. Først og fremmest skal mexicanerne slå Saudi-Arabien, inden puslespilsbrikkerne kan samles til en mexicansk fordel.

Ender Mexico med samme antal point som Polen eller Argentina, bliver målscoren afgørende. Og her er mexicanerne dårligst blandt de tre.

Derfor har mexicanerne brug for mål mod Saudi-Arabien. Noget, som Mexico ikke har formået at levere i de to første kampe mod Polen og Argentina.

Det er 60 år siden, at Mexico ikke har scoret et mål i de to første kampe ved en VM-slutrunde. Og de manglende mål er et tema i den mexicanske lejr.

- Efter den næste kamp har vi ikke flere chancer. Vi er nødt til at score de mål, som vi kan, så vi ikke er afhængige af den anden kamp, siger den mexicanske landsholdsangriber Henry Martin ifølge AP.

Saudi Arabien vs. Mexico
1-2
FT
  1. 47' MålHenry MartinAssist: César Montes
  2. 52' MålLuis Chávez
  3. 90' MålSalem Al-DawsariAssist: Hattan Sultan Bahbri

Efter kampen mod Argentina rundede det mexicanske landshold 384 minutter i træk uden VM-mål. Uruguay og Tunesien er de to eneste hold ud over Mexico, som endnu ikke har scoret ved slutrunden.

Mexico og Saudi-Arabien spiller onsdag klokken 20 dansk tid. Samtidig mødes Argentina og Polen.