VM fodbold

Præsident mødt af pibekoncert – så klippede kameraet væk

Det var bemærkelsesværdigt kort tid, som billederne af FIFA-præsidenten, Gianni Infantino, rullede over skærmen.

Wales og England var blandt de syv nationer, der havde tænkt sig at bære det omdiskuterede One Love-armbind.

Kort før den engelske anfører, Harry Kane, kunne iføre sig armbindet til den første VM-kamp, varslede FIFA, at det ville koste en advarsel. Det fik landene til at droppe initiativet, mens et land viste deres utilfredshed på anden vis.

Blandt andet af den grund var FIFA-præsident, Gianni Infantino, alt andet end populær, da kameraet fangede ham i logen under kampen mellem Wales og England.

Præsidenten blev mødt af højlydte buhråb fra tilskuerne, men det var ikke længe, Infantino tonede frem på storskærmen og i fjernsynet. Produceren klippede nemlig væk fra ham efter blot fem sekunder.

Seancen er ikke gået ubemærket hen i fodboldverdenen.

- Da Infantino kom på skærmen, klippede de videre med det samme. Det er typisk FIFA. Censur. De tåler ikke at få nogen form for kritik, før de fokuserer på noget andet og lader som om, at ingenting er sket, sagde den tidligere topdommer Jonas Eriksson på svensk TV ifølge Fotbollskanalan.

- Uha. En klar besked fra tilskuerne, sagde NRK’s kommentator om hændelsen.

Trods kritikken mod FIFA, som DBU også har stået bag, peger meget på, at Infantino bliver valgt til at regere i endnu en periode. Der er præsidentvalg i 2023, og ingen modkandidat har endnu valgt at stille op.