VM fodbold

Søvndyssende kulisse blev understreget, da Schmeichels råb til Mæhle kunne høres

Kulissen var så energiforladt, at man flere gange kunne høre, hvad der blev råbt på banen, da Danmark onsdag aften røg ud af VM.

Lad det være sagt med det samme: Danmark er ikke noget populært landshold i Qatar, og det bliver de heller ikke foreløbig.

Det er Australien sådan set heller ikke, men de har trods alt stadig muligheden.

Hvis den manglende popularitet ikke var tydelig nok efter de to første kampe, blev der sat en tyk, fed streg under det onsdag aften, da Kasper Hjulmands tropper vinkede farvel til VM på Al Janoub Stadium.

Australien vs. Danmark
1-0
FT
  1. 60' MålMatthew LeckieAssist: Riley McGree

Kulissen mindede i lange perioder om en sommerkamp i Døllefjelde Musse – bare uden ølteltet. Ikke et ondt ord om den lollandske by, men det er bare meget langt fra en afgørende VM-kamp, som den burde være.

Og det var, som om den manglende energi på tribunerne smittede af på banen. Viljen og vildskaben var svær at få øje på blandt danskerne.

Ilden i øjnene forsvandt hurtigt

Da Simon Kjær samlede hele truppen – på nær målmændene – i tunnelen, inden de løb ud til opvarmning, var det ellers en anden positiv udstråling, der blev vist.

Landsholdets anfører gav en peptalk, og ilden i øjnene var umulig at overse. De havde lige præcis det blik, man kunne forvente.

Husets DJ havde sågar sørget for, at Re-Sepp-ten bragede ud af højtalerne, da de for første gang entrerede græstæppet.

Men så stoppede optimismen også.

Langt størstedelen af skuddene fra de offensive profiler blev brændt under opvarmningen. Hvis det så bare var, fordi de gemte godterne til kampstart.

I modsætning til de to første kampe kunne de danske fans høres på hele stadion, når de blev enige om at fyre en slagsang af.

Da kampen blev sparket i gang, begyndte kliken i røde trøjer at skråle: ”4, 4, 4, 4-0!”. Men ellers var det i det store hele en søvndyssende omgang.

Schmeichels råb kunne høres langt væk

Bare 12 minutter var der spillet, da en gruppe neutrale fans første gang forsøgte sig med ”Bølgen”. Når det sker så tidligt, er det som regel et udtryk for, at underholdningen ikke er i top.

Kort før pausen faldt lydniveauet til et niveau, hvor man fra pressepladserne oppe under taget kunne høre Kasper Schmeichel råbe til Joakim Mæhle, at han havde en australier i ryggen.

Kontrasten til de vanvittige scener, vi så hjemme i Parken for et halvandet år siden, var enorm. Forskellen kunne ganske enkelt ikke være større.

Positivt var det dog, at Danmark – uden at sprudle – var i kontrol i store dele af de første 45 minutter. Troen på tre point og et videre avancement var ikke langt væk.

Og alle, der kender bare en smule til fodbold, ved, at en pausesnak kan gøre underværker.

Det gjorde den bare ikke denne onsdag aften i Doha. Kasper Hjulmand prioriterede kontrol og ikke vildskab. Australierne gik med det modsatte.

Endelig noget jubel - bare ikke dansk

Med en halv time tilbage på uret kunne man igen høre den rød-hvide lejr i hjørnet råbe på en dansk 4-0-sejr. Det virkede næsten dumt, men alligevel var det skønt med en smule optimisme.

Kort tid efter blev det matematisk umuligt.

Først fik Kasper Hjulmand beskeden i ørerne om, at Tunesien var kommet foran mod Frankrig, og ikke mange sekunder senere kunne han så ved selvsyn se Australien stikke kniven ind.

Australsk ekstase. Dansk opgivenhed. Hver for sig slugte danskerne den bitre pille, inden de igen satte kampen i gang – velvidende om, at de manglede to mål.

I få sekunder levede håbet

Landstræneren forsøgte sig med et par offensive indskiftninger, men det var ikke, fordi australierne havde det store at frygte.

Mens de gulklædte fans så småt var begyndt at fejre det enorme resultat, var det, som om det var ved at gå op for danskerne, hvad der var ved at ske.

I et kort øjeblik havde håbet om et dansk comeback fået liv, da kampens dommer fløjtede straffespark til Kasper Dolberg. Men armene var knap kommet i vejret, før kendelsen blev ændret til offside.

Miraklet udeblev, og det samme gjorde energien.

Bevares, australierne brød ud i ekstase, og en stor del af de neutrale fans lod sig også begejstre af præstationen, men vildere var det bare heller ikke.

Anført af Kasper Hjulmand traskede det danske landshold ned mod de medrejsende fans. Tak for fremmødet og tak for støtten.