Banen gjorde Hjulmands taktik svær, mener australsk landstræner

Australiens landstræner roser sit hold for en stærk defensiv efter sejren over Danmark.

Jesper Lindstrøm, Martin Braithwaite og Andreas Skov Olsen.

De har det til fælles, at de er nogle af Danmarks hurtigste spillere, og at de alle tre startede inde for Danmark og skulle forsøge at gøre livet svært for Australien. Det lykkedes ikke helt efter hensigten, og det glæder den australske landstræner, Graham Arnold.

- Da jeg så deres startopstilling, var det tydeligt, at de med deres fart satsede på bolde i dybden i vores bagrum. Det fortalte jeg mine spillere, siger landstræneren på pressemødet efter kampen.

Herefter delte han en observation, han har gjort sig efter de første kampe i Qatar.

Våde baner vanskeliggør dybdebolde

Banerne er meget våde i Qatar. De bliver vandet flittigt før, under og efter kampene, hvilket gør dem hurtige.

- Det er svært at spille dybdebolde i Qatar, for lige så snart en lang bold rammer banen, flyver den direkte hen til målmanden. Det er meget vanskeligt at spille de bolde, siger Graham Arnold med henvisning til den danske taktik fra kampens begyndelse.

Selvom Australien tillod en del kombinationer på kanterne særligt i første halvleg, var han tilfreds med sit holds defensiv.

Fokus på Eriksen

Faktisk var det heller ikke på kanterne, det store fokus lå. I stedet kiggede han mod Danmarks nummer 10.

- Defensivt var vi godt sat op til Danmark. Vi tillod ikke Christian Eriksen at få bolden overhovedet, fordi vi ved, hvad han er i stand til. Vi vidste, at det ville gøre det svært for Danmark at skabe chancer.

Kampen endte 1-0, og efter forløsningen tog den australske landstræner fat i Eriksen, fortæller han.

- Jeg fik lige en hurtig snak med Christian Eriksen. Han inspirerer os efter det, der skete med ham. Han er en inspiration for os, siger den australske landstræner.

Mens Danmark er ude af VM, spiller Australien 1/8-finale på lørdag, hvor de møder Argentina.