VM fodbold

Hjemland tager "afsked" med landshold efter skuffende exit

Belgien er ude VM-slutrunden i Qatar efter gruppespillet. Det belgiske mandskab spillede torsdag 0-0 mod Kroatien.

Forventningerne var der – men igen blev de fulgt af stor skuffelse.

De store stjerner fra Belgiens 'gyldne generation' vil mangle i knockoutfasen ved VM, og det tidlige exit har affødt et "farvel" hos medierne i hjemlandet.

- Slut på en æra?, lyder en overskrift hos Het Nieuwsblad.

- Overlevede ikke engang gruppespillet. Enden på den gyldne generation, skriver Het Laatste Nieuws.

- Tak, men det her VM var for meget for flere spillere. Det var enden på den gyldne generation, skriver Het Belang van Limburg.

Også de internationale medier indikerer, at det nu er slut med sammensætningen af spillere som Eden Hazard, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen og Kevin De Bruyne.

- Der manglede for mange brikker i puslespillet til, at Belgien kunne lykkes, og det vil efterlade masser af spørgsmål, når de lukker kapitlet om et af deres bedste hold nogensinde, skriver Reuters.

Kort efter Belgiens exit annoncerede landstræner Roberto Martínez, at han stopper som landstræner. Det er endnu uvist, hvem der overtager roret.

Spillere bør sendes på pension

TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker pointerer, at VM-skuffelsen også vil få et efterspil i truppen.

- Reaktionen i Belgien bliver, at rigtig mange spillere skal sendes på pension. På forhånd snakkede vi om, at ville Belgien ikke gå videre, så skulle der udstedes nogle fodboldgravsteder – at pensionere primært Jan Vertonghen, Toby Alderweireld og Eden Hazard.

I 2018 var Belgien tæt på at nå hele vejen til VM-finalen, mens kvartfinalen oftest har været stopklodsen for det belgiske mandskab.

Her er et overblik over de seneste slutrunders endestation for Belgien.

Belgiens endestation

VM 2014: Kvartfinalen

EM 2016: Kvartfinalen

VM 2018: Tredjeplads

EM 2020: Kvartfinalen

VM 2022: Gruppespillet