VM fodbold

Hjulmand gav klar opfordring på pressemøde

I kølvandet på VM-skuffelsen sendte Kasper Hjulmand en henstilling, der i høj grad var rettet mod den yngre generation.

I mere end fem minutter holdt Kasper Hjulmand enetale, da der torsdag formiddag blev afholdt et sidste pressemøde inden afrejsen til Danmark.

Landstræneren startede med at konstatere, at solen også var stået op, selvom nationalmandskabet aftenen forinden var gået i seng med visheden om, at de var røget ud af VM efter tre gruppekampe.

- Det var en hård aften. Det var hårdt at komme tilbage til hotellet. Det var hårdt at få tiden til at gå i nat uden at få søvn. Det var på alle måder en frustrerende oplevelse, sagde han indledningsvist.

Kasper Hjulmand forklarede videre, at han endnu ikke har nogen klare konklusioner for den massive skuffelse, inden han henvendte sig direkte til danskerne - og i særdeleshed befolkningens yngre generation.

- Der er noget, der går igennem hovedet på mig i forhold til den tid, vi er i. Og som I (pressen, red.) også er en del af. Det er sådan en tid, hvor alt er sort eller hvidt. Alt er enten succes, og så skal man vinde det hele, eller også er det en dundrende fiasko. Det er sådan, som rigtig mange af vores børn og unge har det i dag.

- Det er den verden, vi laver i. Jeg vil egentlig henstille til alle dem, der sidder og ser med derhjemme, at sørge for, at vores børn og unge ikke oplever alt for meget af den indstilling, at man skal igennem livet med bestilt succes. Det kan man ikke. Der er nogle ting, der er uforståelige, og man kan fejle, lød det fra landstræneren.

"Det er stadig lidt tåget"

Danmark havde muligheden for at spille sig videre fra gruppespillet med en sejr over Australien, men de tre nødvendige point var aldrig rigtig tæt på.

I stedet endte det med et skuffende - og noget uventet - nederlag på 0-1.

- Det var tåget efter kampen. Det er stadig lidt tåget, men jeg er begyndt at tænke mere klart. Svarene for det niveaufald, som jeg synes, der var, står ikke klart for mig. Men det er sikkert, at der var et niveaufald. Vi spillede for dårligt, sagde Hjulmand.

Landsholdet rejser senere torsdag tilbage til Danmark, mens australierne kan forberede sig på et møde med Argentina og Lionel Messi.