VM fodbold

Landsholdet ankom i al stilhed til Københavns Lufthavn

Ingen fans havde besværet sig med at tage turen til Kastrup.

Torsdag aften landede det danske fodboldlandshold i Københavns Lufthavn, efter at VM-fiaskoen mod Australien sendte dem tidligere hjem end ventet.

Det var dog en noget anden ankomst end den, der gjorde sig gældende halvandet år før, hvor de danske fodbolddrenge nåede hele vejen til semifinalen ved EM.

Dengang stod danske fans klædt i rød-hvide farver klar til at hylde spillerne og landstræner Kasper Hjulmand. Men torsdag aften var der gabende tomt i ankomsthallen.

Ingen fans havde besværet sig med at tage turen til Kastrup, og hvis de havde, ventede der dem en skuffende oplevelse.

Det danske fodboldlandshold valgte nemlig i al stilhed at søge udvej gennem den mere afsides Vilhelm Lauritzen Terminal, og de fleste af spillerne søgte direkte ud i de ventende taxaer.

Ønskede en privat ceremoni

Inden landsholdspillernes ankomst i Københavns Lufthavn havde DBU frabedt sig nogen form for pressetilstedeværelse.

Det lykkedes dog TV 2s reporter at skyde en video af spillerne på vej ud af terminalen.

Ifølge TV 2s oplysninger havde DBU ønsket en privat ceremoni, hvilket forklarer, hvorfor landsholdet undgik den almindelige ankomstterminal.

Håber på fortsat opbakning

Selvom glæden og optimismen, som prægede EM-slutrunden i 2021, er byttet ud med skuffelse og frustration, håber det danske landshold fortsat, at der er opbakning at hente hos danskerne.

Det gjorde anfører Simon Kjær klart, inden han og resten af holdet fløj hjem.

- Vi må beklage, men jeg regner med og håber på, at der vil være den samme støtte, for jeg tror også, at folk har kunnet mærke, at det har været fedt, og at fodbold kan samle, sagde Simon Kjær.

Til marts kan Simon Kjær og Danmark tage revanche for skuffelsen, når de tager hul på kvalifikationen til EM i Tyskland i 2024.

Her bliver Finland den første modstander.