VM fodbold

Rasende Lukaku smadrer rude

Romelu Lukaku kunne ikke skjule sine følelser efter torsdagens nederlag til Kroatien, som blev Belgiens endestation ved VM.

VM i Qatar blev en slutrunde direkte til glemmebogen for den belgiske stjerneangriber Romelu Lukaku.

Inter-profilen sad ude i den første Belgien-kamp med en skade, hvorefter det blev til ti minutter i kamp to mod Marokko. I torsdagens afgørende gruppekamp mod Kroatien kom han så ind til de sidste 45 minutter.

Og her gjorde han sig i den grad bemærket. Desværre bare ikke positivt.

Den 29-årige angriber brændte således tre-fire rigtig store chancer, hvorfor opgøret sluttede 0-0. Belgierne skulle bruge en sejr for at avancere, hvilket de som bekendt ikke fik, og derfor er verdensmesterskabet nu slut for VM-bronzevinderne fra 2018.

Efter kampen så man først en knust Lukaku, der blev trøstet af assistenttræner Thierry Henry, mens kameraerne få momenter senere viste en rasende Lukaku smadre ruden på spillerboksen:

Eksperter

Romelu Lukaku erstattede Dries Mertens i pausen af kampen. Og trods de mange brændte chancer påvirkede han Belgiens spil positivt.

Det blev nemlig til flere store chancer, som ikke var tilfældet i første halvleg, hvorfor Lukaku ikke skal gøres til den helt store syndebuk. Sådan lyden analysen fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker:

- De vil jo være skuffede over, at Lukaku er med og ikke er i form, men de kan ikke bede om mere. Belgien får to-tre 100 procent-chancer til deres alletiders topscorer på landsholdet. Han er deres bedste angriber nogensinde, men i dag (torsdag, red.) fik han bare ikke sparket dem ind.

- Operationen lykkedes, men patienten døde. De får tre 100 procents-chancer mod Kroatien, så de har jo kampen, hvor de vil have den. Giver du Lukaku tre kæmpechancer inden kampen, så tager du den jo, siger Junker.

Lukaku blev skadet tilbage i slutningen august i en Serie A-kamp, og siden da er det blot blevet til 31 minutters fodbold, inden VM blev sat i gang.

Nu skal han så vente endnu længere, før han skal spille fodbold igen, da VM først slutter 18. december.