VM fodbold

Tyskland ude af VM – Spanien taber til Japan

Tyskland kan rejse hjem fra VM sammen med Danmark og Belgien, mens Japan overraskende vinder Gruppe E foran Spanien.

Et fuldstændig vanvittigt VM-drama udspillede sig torsdag aften, da der skulle findes en afgørelse på Gruppe E.

Med 20 minutter tilbage af begge kampe var både Tyskland og Spanien på vej ud af VM, da stormagterne kom bagud til henholdsvis Costa Rica og Japan.

I sidste ende kunne Spanien dog ånde lettet op, da det – lettere ironisk – blev tyskerne, der med en sejr sendte både dem selv og Costa Rica ud af VM, fordi Japan fuldendte overraskelsen mod Spanien.

VM gruppe E

VM gruppe E
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320143+16
2311193+64
3311165+14
43102311-83

TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Graulund kalder udviklingen i de to sidste gruppekampe for bizar, men han hæfter sig naturligvis specielt ved det tyske VM-exit.

- Det kan godt være, det var skuffende for Danmark at ryge ud, men det er en endnu større katastrofe for Tyskland.

- Tyskerne er vant til at vinde, og de tager altid til en slutrunde med et ønske og forhåbninger om at vinde det hele, så at det allerede er slut, det er en enorm skuffelse, siger Peter Graulund.

Tyskland ude af VM

Verdensmestrene fra 2014, Tyskland, havde kniven for struben inden opgøret mod Costa Rica, som de skulle vinde, mens de samtidig var afhængige af spansk hjælp.

Allerede efter 10 minutter åbnede tyske Serge Gnabry målkontoen, men på et lille kvarter chokerede Costa Rica alt og alle i anden halvleg, da de bragte sig foran.

Tre tyske scoringer mod afslutningen var dog med til at redde lidt af æren for Tyskland, men det var ikke nok til at redde VM-livet. Derfor må de forlade Qatar allerede efter gruppespillet.

Læs hele referatet af Costa Rica-Tyskland her.

Costa Rica vs. Tyskland
2-4
FT
 1. 10' MålSerge GnabryAssist: David Raum
 2. 58' MålYeltsin Tejeda
 3. 70' MålManuel NeuerSelvmål
 4. 73' MålKai HavertzAssist: Niclas Füllkrug
 5. 85' MålKai HavertzAssist: Serge Gnabry
 6. 89' MålNiclas FüllkrugAssist: Leroy Sané

Spanien taber til Japan

Også de spanske stjerner startede ud, som alle havde forventet, da Alvaro Morata headede Spanien i front efter 12 minutter.

Kort efter pausen leverede Japan dog et vanvittigt comeback med to mål på få minutter. Specielt den vanvittige VAR-scoring til 2-1 vil der formentlig blive talt om længe.

Med sejren rykkede Japan også sensationelt op som nummer et i gruppen, men det kan vise sig at være en ulempe, som du kan læse mere om under videohøjdepunkterne.

Læs hele referatet af Japan-Spanien her.

Japan vs. Spanien
2-1
FT
 1. 11' MålÁlvaro MorataAssist: César Azpilicueta
 2. 48' MålRitsu DoanAssist: Junya Ito
 3. 51' MålAo TanakaAssist: Kaoru Mitoma
Japan fik indhentet det tabte og mere til, da de vinder 2-1. Video: TV 2 SPORT

Flere 1/8-finaler på plads

Lidt paradoksalt er det umiddelbart en fordel for Spanien at slutte som nummer to i Gruppe E, der bliver parret med Gruppe F.

Her overraskede Marokko nemlig ved at snuppe førstepladsen foran Kroatien, hvilket betyder, at spanierne på papiret får en klart nemmere modstander i den første knockoutkamp:

 • Mandag 5. december: Japan-Kroatien
 • Tirsdag 6. december: Marokko-Spanien

Hvis du vil have overblikket over de seks ottendedelsfinaler, der allerede er på plads, kan du finde kampprogrammet lige her.