Udenlandske journalister undrede sig til dansk pressemøde

Det er ikke kun i Danmark, at VM-skuffelsen kommer som en stor overraskelse. Det blev understreget på pressemødet efter onsdagens nederlag.

Skuffelsen lyste ud af Kasper Hjulmand, da han onsdag aften satte sig ved podiet til det officielle pressemøde kort efter VM-fiaskoen mod Australien.

Han vidste godt, hvad der ventede ham.

Måske var det derfor, landstræneren fremstod fattet, da han på både engelsk og dansk blev bedt om at forklare, hvorfor Danmark efter blot tre kampe er ude af VM.

Mens kampbilledet og fremtidsperspektiver var temaerne i de danske journalisters spørgsmål, var de internationale journalister mere interesserede i at finde ud af, hvad der dog er sket med det danske landshold, der de seneste år har inspireret både på og uden for båden.

De kunne ganske enkelt ikke genkende dem.

30 mĂĄl i kvalifikationen til VM

Halvandet minut inde i pressemødet fik en journalist det internationale nyhedsbureau Reuters mikrofonen:

I scorede 30 mål i VM-kvalifikationen og kun et enkelt her. Har du tænkt over, hvad der er gået galt?

- Nej. Nej, jeg har ikke. Jeg har ikke evalueret endnu. Vi har helt sikkert ikke spillet med den rytme og i det tempo, som vi vil. Vi begyndte ret godt i aften med gode positioner, men så ændrer kampens struktur sig. Der var for mange følelser og for lidt kvalitet, og det er det eneste, vi ikke må gøre mod Australien i en kamp som denne.

- Én ting er sikker: Vi spillede ikke op til vores bedste. Vi spillede fint mod Frankrig, ikke en stor præstation, men godkendt mod et af verdens bedste hold. Men de to andre kampe var vi slet ikke gode nok, svarede Kasper Hjulmand fra podiet.

Danmark havde en fremragende kvalifikation til VM, hvor de med en målscore på 30-3 var det andet europæiske hold til at indløse billetten.

En kontrast til tiden op til VM

Fem minutter inde i pressemødet var det en journalist fra Deutsche Presse-Agentur, der tydeligvis ikke kunne genkende det danske landshold her ved VM:

Det ser ud, som om der er rigtig stor forskel pĂĄ Danmark i december 2022 sammenlignet med Danmark i 2021 og Danmark fra januar til oktober 2022. Kan du forklare hvorfor?

- Nej. Men du har ret. Jeg synes, vi spillede rigtig godt i 2022. Vi havde én dårlig halvleg i Holland i marts, men spillede os op. Vi havde nogle gode kampe i juni, og i september spillede vi rigtig godt. Det niveau var vi langt fra i VM-kampene. Mod Frankrig var vi tæt på, men ikke imponerende.

- Mod Australien startede vi fint og havde god struktur. Det så ud, som om vi kunne udfordre deres organisation. Men så mistede vi vores struktur. Og selvfølgelig er det en af tingene, som jeg skal forsøge at finde en forklaring på. Men vi leverede helt sikkert ikke, som vi skulle.

Hvad med One Love-armbindet?

På Kasper Hjulmands sidste officielle pressemøde ved dette VM ville en journalist fra britiske The Guardian, hvor One Love-armbindet også har fyldt meget, et spørgsmål til den polemik, der har været i den danske lejr omkring det.

Hjulmand fik en mulighed for at finde en undskyldning. Men nej, ikke tale om:

Du har tidligere snakket om de mange følelser, der har været efter armbindet. Spiller det stadig en rolle?

- Nej, nej, nej. Intet der. Ingen undskyldninger. Vi var fuldt ud fokuserede og var ikke distraheret det mindste. Det er ingen undskyldning. SĂĄ nej.

Pressemødet på Al Janoub Stadium varede 12 minutter.

Kort tid efter meddelte Dansk Boldspil-Union, at Hjulmand og fodbolddirektør Peter Møller holder pressemøde i den danske landsholdslejr torsdag formiddag lokal tid.