VM fodbold

Drama afgør sidste gruppe – nu er alle ottendedelsfinaler på plads

Brasilien og Schweiz sluttede som nummer et og to i Gruppe G, og dermed er de 16 hold til knockoutfasen ved VM fundet.

VM-gruppespillene er slut, og lørdag starter vind eller forsvind-kampene.

Fredag aften blev Gruppe G lukket ned med en dramatisk kamp mellem Serbien og Schweiz, der var i en direkte duel om at gå videre til ottendedelsfinalerne.

Schweiz kom foran, kom bagud, men kom så foran igen, inden kampen blev fløjtet af, og den vitale sejr giver schweizerne andenpladsen i gruppen bag Brasilien, der overraskende tabte til Cameroun.

VM gruppe G

VM gruppe G
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320131+26
2320143+16
331114404
4301258-31

De otte ottendedelsfinaler ved VM:

 1. Holland - USA
 2. Argentina - Australien
 3. Frankrig - Polen
 4. England - Senegal
 5. Japan - Kroatien
 6. Brasilien - Sydkorea
 7. Marokko - Spanien
 8. Portugal - Schweiz

Få overblikket over kamptidspunkter og spilledage her.

Dramatisk kamp om andenpladsen

En sandt drama udspillede sig mellem Schweiz og Serbien, da begge mandskaber gik på banen med håbet om en plads i ottendedelsfinalerne.

Pladsen videre fra gruppen skiftede hænder et par gange, men til syvende og sidst var det Schweiz, der fik vendt et truende 1-2 til 3-2.

Undervejs i kampen uddelte dommeren også 11 gule kort, hvilket fint illustrerer kampens voldsomme tænding. Faktisk har der ikke været så mange kort i en VM-kamp siden 2010, hvor der blev uddelt 12 kort mellem Spanien og Holland i finalen.

Serbien vs. Schweiz
2-3
Ft
 1. 20' MålXherdan ShaqiriAssist: Djibril Sow
 2. 26' MålAleksandar MitrovicAssist: Dusan Tadic
 3. 35' MålDusan Vlahovic
 4. 44' MålBreel EmboloAssist: Silvan Widmer
 5. 48' MålRemo FreulerAssist: Ruben Vargas

Se kampens højdepunkter her:

Schweiz vinder 3-2 over Serbien i dramatisk kamp og er dermed videre fra gruppespillet sammen med Brasilien. Video: TV 2 Sport

Brasiliens B-kæde taber

Den brasilianske landstræner, Tite, sendte stort set hele sin B-kæde på banen mod Cameroun.

Meget skulle nemlig gå galt, hvis brasserne ikke skulle slutte på gruppens førsteplads. Så der var plads til rotation, og det viste sig også på banen.

Kvaliteten var ikke af vanlig brasiliansk klasse, men Cameroun skal også have ros for en stor indsats mod Brasilien. De holdt sig inde i opgøret, og i kampens tillægstid scorede de ganske overraskende et sejrsmål.

Cameroun vs. Brasilien
1-0
Ft
 1. 90' MålVincent AboubakarAssist: Jerome Mbekeli
 2. 90' Rødt kort ved to gule kortVincent Aboubakar

Desværre for Cameroun kunne de ikke bruge målet til noget som helst, da Schweiz som bekendt vandt over Serbien. Jubelscene fik dog et skørt efterspil, da Camerouns anfører fik rødt kort efter sin jubelscene.

Læs mere om det her.

Brasilien legede lidt med ilden til allersidst, da én scoring mere fra Schweiz havde sendte Brasilien ned på andenpladsen, hvilket ville have parret dem med Portugal i ottendedelsfinalen i stedet for Sydkorea.

Cameroun overvandt de brasilianske reserver med 1-0, men det var ikke nok til en plads videre i turneringen. Video: Anton Kjøller Alexandersen