VM fodbold

Måtte flygte ud: - Det er uværdigt, siger dommerekspert

Tidligere topdommer Kenn Hansen vurderer, at scenerne efter kampen mellem Ghana og Uruguay kan få konsekvenser.

Uruguay slog Ghana med 2-0, men sydamerikanerne gik ikke videre til knockoutfasen ved VM.

Efter slutfløjtet blev kampens dommer, Daniel Siebert, og linjedommerne konfronteret af adskillige rasende Uruguay-spillere, der tilsyneladende følte sig snydt for et straffespark i tillægstiden.

Den tidligere danske topdommer Kenn Hansen, der fungerer som dommerekspert for TV 2 SPORT under VM, vurderer, at situationen godt kan få konsekvenser for Uruguay.

- Med min erfaring omkring disciplinærstraffe vil jeg vurdere, der er en vis sandsynlighed for, at det får et efterspil, hvor man skal ud og lede efter en ekstra straf. Det eneste, der taler imod, er, at man ofte gerne ”vil lukke dét”, der sker ved en slutrunde.

- Men jeg synes, det her er af en kaliber, hvor det må koste noget bagefter. De holder nærmest fat i dommeren, der skal stikke af. Det er uværdigt. Én ting er massive protester, men her går der for meget "Sydamerika" i utilfredsheden, siger Kenn Hansen.

Også den tidligere FCK-spiller Daniel Amartey, der spillede hele kampen for Ghana, fortæller efter kampen, at han synes, opførslen fra Uruguay-spillerne var langt over stregen.

- Vi ved, at Suárez og Uruguay er sådan.

Burde de blive straffet for det?

- Ja, det synes jeg. Man skal respektere loven og dommerne. Når kampen er slut, er den slut.

De to Uruguay-spillere José María Giménez og Edinson Cavani fik begge et gult kort for urolighederne efter slutfløjt.

Drama til det sidste

Længe så det ud til, at uruguayanerne skulle blive nummer to i gruppe H, men da Sydkorea i overtiden af kampen mod Portugal bragte sig foran, ændrede billedet sig.

I stedet måtte Uruguay frem og jagte en scoring, der ville sende dem videre på en bedre målforskel. I stedet gik Sydkorea videre på at have scoret flere mål.

Mens der var gråd og frustration i Uruguay-lejren, var der vandpjaskeri, sejrsdans og glæde i den sydkoreanske trup.

Ghana vs. Uruguay
0-2
Ft
  1. 26' MålGiorgian De Arrascaeta
  2. 32' MålGiorgian De ArrascaetaAssist: Luis Suárez