VM fodbold

Marokko i ekstase: - Kig dig omkring. Det siger det hele

Marokko er klar til ottendedelsfinalerne, og det faktum bragte store følelser i spil hos de marokkanske spillere efter 2-1-sejren over Canada.

For første gang siden 1986 har Marokko formået at spille sig videre fra gruppespillet ved VM.

Den nordafrikanske nation har imponeret stort ved slutrunden og ender efter torsdagens sejr på 2-1 over Canada med at tage sejren i gruppe F foran store fodboldnationer som Kroatien og ikke mindst Belgien, som må rejse hjem.

Kig dig omkring. Det siger det hele

Achraf Hakimi

Marokkanerne er selv bevidste om, at de har opnået noget stort med det videre avancement til ottendedelsfinalerne.

- Følelserne er vilde. Vi er meget, meget stolte af at have opnået det her.

- Jeg tror, at jeg laver to interviews mere for at fejre det, men på det her tidspunkt skal man ikke snakke for meget om det. Du (reporteren red.) må også have følelsen af at have oplevet noget specielt, sagde Noussair Mazraoui til TV 2 SPORT efter opgøret.

Canada vs. Marokko
1-2
FT
  1. 4' MålHakim Ziyech
  2. 23' MålYoussef En-NesyriAssist: Achraf Hakimi
  3. 40' MålNaif AguerdSelvmål

Den store marokkanske jubel var tydelig efter slutfløjtet, hvor spillerne stormede ind på banen, og træner Walid Regragui blev kastet op i luften af sine spillere.

Sejren på Al Thumama Stadium i Doha blev også fejret i festlig kulisse skabt af tusindvis af marokkanske fans, som støttede holdet.

- Vi vidste fra starten af, at det ville blive hårdt. Vi spillede vores egen kamp med vores egen strategi, og det holdt vi os til. Vi skrev historie i dag, konstaterede Achraf Hakimi og knyttede efterfølgende en kort kommentar til kulissen, som blev leveret med et smil.

- Kig dig omkring. Det siger det hele.

Sejren over Canada blev sikret efter en stærk første halvleg, hvor Marokko kom foran 2-0 på mål af Hakim Ziyech og Youssef En-Nesyri, inden Canada reducerede på et selvmål.

I ottendedelsfinalen skal Marokko op imod Spanien. Det opgør spilles på tirsdag.

VM gruppe F

VM gruppe F
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1321041+37
2312041+35
3311112-14
4300327-50