Stjerner spillede kort, da voldsom historie kom ud: - Han har skabt en l√łgn

Flere belgiske stjerner afviser, at der opstod håndgemæng i omklædningsrummet efter nederlaget til Marokko.

I næsten et årti har stjerner som Eden Hazard, Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku forkælet fodboldverdenen, når de sammen har været i aktion for Belgien.

Men under dette VM har de været langt fra det vanlige niveau. Tre gruppekampe blev det til, inden de kunne rejse hjem.

Det har ikke været uden dramatik undervejs. I mandags bragte den franske sportsavis L'Equipe en historie om, at der i omklædningsrummet havde været håndgemæng mellem flere af de profilerede spillere.

Thibaut Courtois, belgiernes stjernemålmand, fortæller til TV 2 SPORT, at det ikke kunne være mere forkert.

- Der er √©n avis og √©n journalist, der gerne vil have opm√¶rksomhed. Han har skabt en l√łgn.

- Jeg vil naturligvis ikke skyde skylden endegyldigt på ham, fordi der måske er nogle, der har lækket falske oplysninger. Der er intet sket, og det er det værste ved det hele. Da historien kom ud, sad vi rundt om et bord og spillede kort. Alle de folk, der var nævnt i historien, sad og spillede kort, grinede og hyggede sig sammen. Intet skete.

Hjemme i Belgien fik historien hurtigt ben at gå på, og Courtois fortæller, at han ærgrer sig over, at de belgiske medier "tog det for givet, at den var sand".

"Der har ikke været noget at håndtere"

Historien, som L'Equipe bragte, handlede om, at Eden Hazard, Kevin De Bruyne og anf√łrer Jan Verthongen havnede i s√• stort et sk√¶nderi efter s√łndagens nederlag til Marokko, at den store angriber Romelu Lukaku m√•tte adskille trioen fra hinanden.

Heller ikke Jan Verthongen mener, at historien har noget på sig.

Hvordan håndterede I det, da det kom ud?

- Men hvad var det, der kom ud? Det kom frem, at der havde været en slåskamp, men der var aldrig en slåskamp. Så der har ikke været noget at håndtere, siger den belgiske forsvarsspiller til TV 2 SPORT.

Belgien åbnede VM med en sejr over Canada, hvor de belgiske favoritter i lang tid var presset i bund. Siden blev det til et nederlag til Marokko og et uafgjort resultat mod Kroatien.

"Det er virkelig, virkelig blevet blæst op"

Dermed blev det ikke til det topresultat, som belgierne i s√• mange √•r har dr√łmt om med det hold, der er kendt som "Den Gyldne Generation". En generation, der n√¶rmer sig sin udl√łbsdato.

Selvom Jan Verthongen ikke vil vedkende sig, at der har været et slagsmål i omklædningsrummet, vil han gerne stå ved, at stemningen ikke har været lige god under samlingen.

- N√•r du vinder kampe, kan du feste med alle folk rundt om bordet. Og hvis du taber, vil der v√¶re folk, der ikke er tilfredse med hinanden. Det er, som det er. Efter f√łrste kamp, hvor vi vandt, var der ingen, der brokkede sig, og da vi tabte anden kamp, var vi lige pludselig ikke venner p√• holdet mere. S√• hurtigt g√•r det.

- Vi kæmpede for hinanden på banen, og vi er gode kollegaer. Det er virkelig, virkelig blevet blæst op uden for banen, og jeg har oplevet meget værre ting i min karriere, siger kaptajnen.

Mens Verthongen, Courtois og resten af det belgiske mandskab nu sætter kursen nordpå, kan Marokko og Kroatien forberede sig på knockout-fasen.