VM fodbold

Eksperter revser japanske skytter efter VM-exit

Japanerne var alt andet end effektive i straffesparkskonkurrencen. Det kostede dem videre avancement til kvartfinalerne ved VM.

Japans flotte præstationer til VM sluttede med et brag, da de japanske skytter faldt helt igennem i straffesparkskonkurrencen mod Kroatien.

Kampen sluttede 1-1 i ordinær spilletid, og der var ikke meget selvtillid at spore hos de japanske spillere, der blev valgt til at sparke fra 11-meter-pletten.

Japanerne scorede blot på ét ud af fire forsøg, mens Kroatien brændte et enkelt spark.

TV 2 SPORTs fodboldeksperter er alt andet end imponerede over de japanske straffespark.

- Det var middelmådighed mod elendighed i straffesparkskonkurrencen. Jeg er ikke engang sikker på, at Takumi Minaminos afslutning var trillet ind over stregen, hvis målmanden havde valgt den forkerte side, siger Martin Mikkelsen.

- Jeg har næsten ondt af dem, fordi de skal forlade turneringen på den måde. Ud over straffesparkskonkurrencen har de leveret en flot slutrunde.

Kroatien er videre til kvartfinalen ved VM efter en dramatisk sejr over Japan. Video: TV 2 SPORT

Heller ikke Mads Junker var begejstret for japanernes præstationer i den nervepirrende duel.

- De japanske skytter var ganske enkelt elendige. Det virkede til, at de slet ikke var forberedt på, at de kunne ende med at skulle sparke straffe. Det lignede, at de aldrig havde taget et straffespark før, lyder det fra Mads Junker

- Det lignede ikke, at spillerne havde lyst til at stå i den situation. Og det endte med at gøre forskellen.

Kroatien er dermed videre til kvartfinalen, hvor de møder Brasilien.