- Jeg gider ikke høre på de her grimme løgne, siger landstræner

Forud for 1/8-finalen mod Sydkorea retter den brasilianske landstræner Tite skarp kritik mod rygterne om, at han har brugt en skadet spiller.

Rygter kan udvikle sig hurtigt, og en historie om at Brasilien lod Gabriel Jesus spille i den sidste gruppekamp mod Cameroun, selvom han var i smerter, har floreret på forskellige sociale medier.

Her er der blevet rettet stor kritik mod landstræner Tite, der svarede tilbage på et pressemøde søndag. Og han er alt andet end tilfreds med beskyldningerne.

- Jeg gider ikke høre på de her grimme løgne. Der er løgnere derude. Personer, der altid spreder had, fortalte en tydeligt frustreret Tite ifølge Dagbladet.

Landstræneren afviser altså pure rygterne om, at han skulle have ladet Jesus starte opgøret mod Cameroun, selvom Arsenal-spilleren reelt var ukampdygtig.

Samtidig sender han en klar besked ud til dem, der har spredt rygtet.

- Min besked til jer er: Gør noget andet – stop med at spred "fake news". Arsenal har en fantastisk lægestab, og det har vi også. Vi har det etiske på plads. Det er en skam for Gabriel, og jeg ønskede ikke, at det skulle ske for ham. Det er en skam.

Kort efter gjorde den brasilianske assistenttræner César Sampaio det også klart, at landsholdet aldrig kunne finde på at risikere en spillers helbred.

Jesus, der måtte lade sig udskifte efter godt en time mod Cameroun, er færdig ved VM. Det er uvist, hvor længe han er ude med sin knæskade.

Brasilien jagter mandag aften en plads i kvartfinalen, når de møder Sydkorea. Kampstart er klokken 20:00.