VM fodbold

Kroatien videre efter straffedrama

Japan misbrugte tre af spillets største chancer.

Sikke et drama!

Kroatien have store problemer med at slå Japan i 1/8-finalen ved VM, men efter 120 minutters fodbold og straffesparkskonkurrence lykkedes det.

Den ordinære kamp var endt 1-1 efter japansk føring, og den forlængede spilletid endte målløst.

Japan vs. Kroatien
1(1)-1(3)
FT
  1. 43' MålDaizen MaedaAssist: Maya Yoshida
  2. 55' MålIvan PerisicAssist: Dejan Lovren
  3. 121' MålNikola Vlasic
  4. 121' MålMarcelo Brozovic
  5. 121' MålTakuma Asano
  6. 121' MålMario Pasalic

Det er den første kamp under det igangværende VM, der er gået i forlænget spilletid.

Kroatien er videre til kvartfinalen ved VM efter en dramatisk sejr over Japan. Video: TV 2 SPORT

I kvartfinalen venter Brasilien.

Sådan forløb kampen

/ Ritzau

Før pausen var Japan bedst. De løbevillige japanere spillede hurtigt og aggressivt og belønnede sig selv med for første gang i turneringen at score et mål i første halvleg.

Det var Daizen Maeda, der stod bag fuldtræfferen to minutter før halvtid. Celtic-spilleren reagerede hurtigst på en løs chance, efter at en hjørnesparkskombination havde skabt vild forvirring i Kroatiens forsvar.

Kroatien havde det fortsat svært fra anden halvlegs start. Men det erfarne Balkan-hold kom alligevel tilbage i kampen ti minutter efter sidebyttet.

Efter et indlæg fra Dejan Lovren pandede Ivan Perisic fra stor afstand bolden i mål med imponerende kraft.

Syv minutter senere var kroaterne tæt på at bringe sig i front, da Luka Modric med et kanonskud tvang Japan-keeper Shuichi Gonda på en flyvetur.

Flere kroater var i gang med at løfte armene. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Som halvlegen skred frem, trak de to hold sig tilbage i risikofrie positioner, og den ordinære tid ebbede ud, uden at der skete ret meget mere.

Forlænget spilletid

Derfor måtte kampen ud i 30 minutters forlænget spilletid, og det er en disciplin, som især Kroatien har stor erfaring med.

Ved VM for fire år siden var kroaterne tre gange i forlængelse på vejen mod finalen. Og da man røg ud af EM sidste år, skete det også efter ekstra spilletid.

Kampbilledet var dog det samme i forlængelsen, som i sidste del af den ordinære tid.

To hold af dødtrætte spillere koncentrerede sig om at slå modstanderens spil i stykker. At Modric blev taget ud efter otte minutters forlængelse, hjalp heller ikke på kreativiteten.

Der var ingen vej uden om en afgørelse på straffespark. Og de kom til at koste japanerne avancement til kvartfinalerne. Den plads går i stedet til Kroatien