VM fodbold

Kroatisk helt forklarer hemmeligheden bag vitale redninger

Dominik Livakovic blev kampens spiller, efter han tog tre ud af fire japanske forsøg i straffesparkskonkurrencen.

Den kroatiske målmand Dominik Livakovic havde godt styr på de japanske skytter, da ottendedelsfinalen skulle afgøres i straffesparkskonkurrence.

Livakovic nappede tre ud af fire forkølede japanske straffespark, og det voldte ham ikke de store problemer.

- Jeg stolede i højere grad på mit instinkt end på analysen af de japanske skytter. Jeg synes ikke, at deres spark var specielt svære at tage, men de skød hårdt, fortalte keeperen, der til dagligt spilleri Dinamo Zagreb, på et pressemøde.

Roses af eksperter

TV 2 SPORTs fodboldeksperter letter også på hatten over Livakovics evner på stregen.

- Det ligner, at han har haft et indgående kendskab til, hvor de japanske spillere ville placere deres skud, siger Mads Junker.

Særligt én detalje kaster ekstra anerkendelse af sig.

- Han viser en rigtig god springteknik. Vi kan se, at han lader sit venstre ben blive på stregen, idet han hopper ud. Det er sindssygt god målmandsteknik. Det gør, at han får en fordel ved at gøre målet mindre, uden der bliver dømt omspark, lyder det fra Martin Mikkelsen.

Også Luka Modric roser Livakovic.

- Alle skal lykønskes, især Livakovic, der reddede tre straffespark. Han viste, at han er en fremragende målmand. Jeg tror på, at vi kan være på et bedre niveau i kvartfinalen, fortæller Modric til det portugisiske medie A BOLA.

At kampen endte i forlænget spilletid bygger samtidig videre på en pudsig statistik. Kun én af Kroatiens slutrundekampe i knockoutfasen siden 1998 er IKKE endt i forlænget spilletid eller straffesparkskonkurrence. VM-finalen i 2018, hvor Kroatien tabte til Frankrig.