VM fodbold

Landstræner ligeglad med Ronaldo-afstemning

Resultatet af afstemningen om Ronaldo er markant, mener portugisisk journalist.

Det er efterhånden blevet en selvfølge, at de portugisiske pressemøder handler mest om Cristiano Ronaldo – uanset om han er til stede eller ej.

Dagen før holdets ottendedelsfinale mod Schweiz var ingen undtagelse. Det havde da også været et mirakel, nu hvor rygterne om, at klubløse Ronaldo har skrevet under med Al-Nassr, var dugfriske.

Den portugisiske landstræner, Fernando Santos, havde dog ikke fulgt med i den sag, lod han hurtigt den nysgerrige presse forstå.

- Jeg har ikke talt med ham, og jeg har intet med hans fremtid at gøre. Jeg kendte ikke en gang til rygterne i Marca, siger den portugisiske landstræner.

Iøjnefaldende Ronaldo-afstemning

Det er ikke kun Ronaldos klubsituation, der er et tema. Hans præstationer på banen har også været det. Søndag offentliggjorde portugisiske A Bola resultatet af en afstemning om, hvorvidt landstræneren burde vælge Ronaldo til startopstillingen imod Schweiz tirsdag. Et markant flertal var ikke i tvivl.

70 procent af brugerne så helst, at Ronaldo satte sig på bænken, mens 11 andre forsøgte at spille Portugal i kvartfinalen. Det er en opsigtsvækkende afstemning ifølge de portugisiske journalister.

- Der har været debat om Ronaldo i nogle år, men at afstemningens resultat er så markant, er overraskende, siger Catarina Cardoso, journalist på CNN PT, til TV 2 SPORT.

Det store portugisiske medie oplyser ikke, hvor mange der har deltaget i undersøgelsen.

Ikke overraskende havde landstræneren heller ikke læst om afstemningen. Og han er egentlig også ligeglad med den.

- Undskyld, men jeg tillægger ikke folks mening særlig stor værdi. Og jeg hverken læser eller ser nyheder. Jeg har kun tre dage til at forberede mig til kampen, og det er ikke meget.

Vil ikke garantere Ronaldo en startplads

Til spørgsmålet om, hvorvidt kaptajn Ronaldo starter inde tirsdag, var han igen diplomatisk.

- Jeg offentliggør først mit hold på stadion i omklædningsrummet. Sådan har jeg altid gjort det.

Cristiano Ronaldo er startet inde i alle tre portugisiske gruppekampe, og hans præstationer har fået en del kritik af fans og presse.

Efter gruppespillet offentliggjorde det anerkendte statistikmedie Whoscored ligeledes en liste over de dårligst præsterende spillere, og her var Ronaldo en del af holdet, man ikke ønsker at være på.