VM fodbold

Landstræneren dansede med, da Brasilien holdt legestue

Brasiliens VM-favoritter holdt sig slet ikke tilbage, da de efter en sublim første halvleg spillede sig videre til kvartfinalen.

Mandag aften fik Sydkorea en danselektion af dimensioner, og bedømt på deres ansigtsudtryk blev de aldrig vilde med dans.

Brasiliens stjerner var mildest talt i hopla i VM’s 1/8-finale og sendte en af turneringens overraskelser hjem med en 4-1-sejr. I forbindelse med fejringen af 3-0-målet dansede den brasilianske landstræner, Tite, sågar med.

Brasilien vs. Sydkorea
4-1
FT
  1. 7' MålVinicius JuniorAssist: Neymar
  2. 13' MålNeymarStraffespark
  3. 29' MålRicharlisonAssist: Thiago Silva
  4. 36' MålLucas PaquetáAssist: Vinicius Junior
  5. 76' MålSeung-Ho Paik

På fredag møder Brasilien viceverdensmestrene fra Kroatien, der mandag også sendte asiatisk modstand ud af VM i form af Japan. Det skete dog først efter en straffesparkskonkurrence.

Velkommen til brasiliansk legestue

Dommer Clément Turpins første fløjt skulle vise sig at blive et advarselssignal for det, der ventede sydkoreanerne de næste 90 minutter på Stadium 974 mandag aften.

Fire gange i første halvleg fik de brasilianske spillere og publikum på stadion nemlig lejlighed til at danse samba.

Danseskoene blev for første gang kridtet i det syvende minut, da Real Madrid-stjernen Vinicius Junior sparkede VM-favoritten i front. Efter en fornem dribletur af Raphinha i højre side sejlede Barcelona-kantens indlæg hele vejen over i modsatte side, hvor Vinicius stod klar og bragte sydamerikanerne foran.

Kun fire minutter skulle der gå, før den igen var gal for Sydkorea.

Topscorer Richarlison blev væltet i feltet, og den tilbagevendte brasilianske superstjerne Neymar scorede sikkert på straffesparket.

Fodboldopvisning og Tite-dans

Fra 2-0-scoringen var stemningen i top på Stadium 974, hvor der selv ved de mindste antræk til brasilianske gennembrud blev kvitteret med jubelscener og begejstrede skrig.

Det var dog intet sammenlignet med det, der skete i det 29. minut. Her begyndte stadionet bygget af 974 containere at ryste. Og forståeligt nok.

Et af VM’s mest overlegne mål var nemlig lige blevet scoret af Richarlison, der selv spillede en hovedrolle i opbygningen til det.

Tottenham-angriberen erobrede bolden oppe i banen, tog tre jongleringer med låget, hvorefter han spillede den videre og løb fri. Inde i feltet fandt Thiago Silva ham, og så stod det 3-0. Målet var så godt, at Brasiliens træner, Tite, løb ned i klyngen og dansede med.

Hvis Sydkorea ikke allerede følte sig ydmyget, følte de det i hvert fald syv minutter senere, da Brasilien efter endnu et fornemt angreb gjorde det til 4-0. Vinicius Junior var denne gang i oplæggerens rolle til West Hams Paqueta, hvis inderside sendte bolden sikkert forbi Kim i målet.

Brasilianerne ligner en flok glade fodboldspillere. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Pelé-hyldest og fest

Anden halvleg blev hverken lige så målrig eller begivenhedsrig. Festen på tribunerne var dog helt den samme som i første halvleg.

Den første store chancen tilfaldt Brasilien. Et drev med bolden af ad højre side af Raphinha og et efterfølgende hurtigt aftræk blev dog reddet af Kim i målet.

Nogle minutter efter blev et banner med et billede af en smilende brasiliansk legende rullet ud i det brasilianske fanafsnit, og så blev det, der skete på banen, for en stund ligegyldigt.

Der er naturligvis tale om Pelé, der i øjeblikket er indlagt med en lungeinfektion. Selvom hans familie har udtalt, at fodboldlegenden er træt af at modtage kondolencer, kan han nok ikke andet end at blive glad i låget over sådan en gestus.

Pelé og alle os andre kunne se et brasiliansk hold, der i anden halvleg var i en langt mere kontrolleret udgave.

Sydkoreansk hammer

Fodboldelskerne skulle få mere at glæde sig over, selvom anden halvleg ikke blev lige så begivenhedsrig. I det 76. minut gad Sydkoreas Seung-Ho Paik ikke længere overlade scenen til sine brasilianske modstandere.

Hans hammer til 1-4 langt udefra kandiderede kraftigt til aftenens bedste mål. Det kommer nok an på, om man er til screamers eller gennemspillede perler.

Efter et frispark blev bolden klappet godt og grundigt ind bag Allison. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Efter reduceringen tog Tete – i bedste Roberto Mancini-stil fra EM 2021 – Liverpool-keeper Alisson ud. Og det var ikke på grund af scoringen, men af socialistiske årsager. Alle skal have en bid af kagen på det brasilianske landshold.

Ind løb derfor tredjemålmand Weverton, der som den sidste brasilianer manglede at få spilletid ved denne slutrunde.

Han fik ikke meget at se til. Det fik Kim i den anden ende heller ikke. Det hele endte 4-1.

Sydkorea vandt anden halvleg, Brasilien vandt kampen.

Tak for dansen. Vi glæder os allerede til den næste forestilling mod Kroatien på Education City Stadium.